Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

P

Padfoot

Padfoot drums is door Caterpillar in het Nederlands vertaald in: walsrol met kussenblokken. De kussenblokken zijn in een visgraad patroon aangebracht op de walsrol.

PhotosTP

PhotosTP is een zeer actieve Franstalige forum voor grondverzet- en bouwmachines. “..TP” is de franse afkorting voor: Travaux Publics, vrij vertaald naar het Nederlands: openbare werken. Het forum omvat meer dan 10.074 leden en 436.824 berichten verspreid over 10.669 onderwerpen. Overzichtelijk opgedeeld in tal van forum rubrieken raakt u hier niet gauw uitgekeken en vindt u gemakkelijk heel veel foto's en informatie over Caterpillar machines en schaalmodellen.

Pipeline Machinery International (PLM)

Pipeline Machinery International (PLM), de eerste Caterpillar dealer zonder geografische grenzen, biedt logistieke ondersteuning aan de pijpleiding aannemers over de hele wereld. Van het huren van een pijpenlegger, het leveren van de nieuwste technologieën, het bieden van een revolutie in de veiligheid en efficiëntie van uw project, het kopen van (meerdere sets van) machines, PLM is er voor om de pijpleiding klanten om de oplossingen te bieden.

PO Miniatuurbouw

PO Miniatuurbouw is opgericht door Paul Ogier, een gepassioneerde modelbouwer gespecialisseerd in 3D ontwerpen uit Nederland.

PO Miniatuurbouw biedt een groeiend scala aan  3D geprinte landbouw (1:32) en grondverzet (1:50) kits en onderdelen conform uw specificaties op maat vervaardigd om zo de mooiste custom modellen te kunnen bouwen. Interresse? Maak contact via PO Miniatuurbouw op Facebook. 

Power Parade

In 1955 werden Caterpillar dealers uitgenodigd voor de eerste wereldwijde Caterpillar Dealer Meeting in 20 jaar, met als klapstuk de "The Big Parade".

Dit specifieke evenement was de grootste machine show in de geschiedenis van de grondverzet industrie en was zo indrukwekkend dat het Caterpillar inspireerde om dit gezamenlijk met Caterpillar werknemers en hun gezinnen te vieren, ze te vermaken en het complete Caterpillar product gamma te tonen in wat daarna de geschiedenis boeken in ging als de “Power Parade.”

Caterpillar hield zijn inaugurele Power Parade op Marquette Heights, Illinois, in 1964 en later op Edwards, Illinois, beide in de VS, in 1973, 1978, 1988 en 2000. Deze evenementen toonden de nieuwste Caterpillar productlijn, evenals de vaardigheden van de machinisten. Elke Power Parade bevatte tot 28 shows over een periode van twee weken en trok meer dan 100.000 bezoekers.