Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

Y

Yellow

YELLOW! Het evoluerende uiterlijk van Caterpillar machines! Van een rood golvend Caterpillar logo op grijze verf tot het huidige Caterpillar driehoek logo in geel (Yellow in het Engels).

In 1931 veranderde Caterpillar de (verf)kleur van zijn machines van grijs in "Hi-Way Yellow", die in 1979 werd stopgezet toen men een nieuwe kleur implementeerde: "Caterpillar Yellow". In 1991 werd de "Beltline" geĆÆntroduceerd in de Cat trade dress. Deze verandering was het eerste gebruik van een andere kleur dan zwart, wit of geel sinds 1931. In 2006 nam de Cat "Power Edge" trade dress het over en sinds 2018 zet de Next Generation Cat product trade dress de standaard: "Cat Modern Hex".

Het uiterlijk van het merk is de afgelopen 90 jaar aanzienlijk geƫvolueerd, maar YELLOW staat synoniem voor Caterpillar!