Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

S

ScaleMasters

ScaleMasters, gevestigd in Valkenswaard,  is gepassioneerd over het creĆ«ren van de meest verfijnde schaalmodellen en miniaturen op maat. Door de jarenlange kennis en ervaring, kennen zij de fijne kneepjes van het vak. Ze maken hoge kwaliteits handgebouwde miniaturen voor de zakelijke markt die aan al uw verwachtingen voldoen. ScaleMasters hecht aan duurzaamheid en ontwikkeld en produceert alleen binnen Europa!

Kleine oplages (resin/kunsthars) zijn bij ScaleMasters al mogelijk vanaf 100 stuks (afhankelijk van model). Uiteraard zijn grotere oplages (1500 stuks of meer) bij ook mogelijk, ze kunnen deze maken in resin, die-cast (metaal) of een combi van beide. 

Mooi voorbeeld zijn de PoweredbyCat Crambo 5200,  Terminator en Topturn X4500 die ScaleMasters EXCLUSIEF voor Komptech GMBH Oostenrijk produceerd.

Sheepsfoot

A sheepsfoot compactor is a piece of equipment that consists of a roller, or drum, that has raised pegs or pads on the surface.Rollers are also used in landfill compaction. Such compactors typically have padfoot or "sheep's-foot" drums, and do not achieve a smooth surface. The pads aid in compression, due to the smaller area contacting the ground.

Shiphold

Shiphold of afgekort "SH" als toevoeging op het machinetype staat voor een Caterpillar rups tractor of rupslader die speciaal is uitgevoerd voor de overslag van bulk materiaal uit scheepsruimen. Een optimale combinatie van tractie, hoge reikwijdte en balans van de machine maakt deze Caterpillar Shiphold rupsdozers of -laders ideaal voor werkzaamheden in scheepsruimen en havens. Met speciale uitrustingsstukken zoals steenkoolbakken en afwerkbladen kunnen zij scheepswanden afschrapen en allerlei materialen verwerken tijdens het laad- en los werkzaamheden in het scheepsruim. Uitgerust met extra afscherming aan de achterzijde ter bescherming en dankzij de hijsogen op het frame kan de machine eenvoudig in en uit het scheepsruim worden gehesen.

Sloan Construction Scale Models (SCSM)

Sloan Construction Scale Models (SCSM) is opgericht door Steven Sloan, een gepassioneerde modelbouwer en modelverzamelaar uit Schotland.

SCSM biedt een uitgebreid scala aan op maat gemaakte diensten, waaronder CAD /CAM ontwerpen, 3D-printen, machinale bewerking, 2K-airbrushen en ook hars gieten en nog veel meer en allemaal in eigen beheer. SCSM werkt voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en technieken ter ondersteuning bij het produceren van custom gemaakte Caterpillar) schaalmodellen en hulpstukken van de hoogste kwaliteit, zoals graafmachine armen allemaal op schaal 1:50.

Snijder

Snijder is een familiebedrijf en werd opgericht in 1957 dat gespecialiseerd is in de verhuur van (Caterpillar) grondverzetmaterieel en de daarbij behorende technische dienstverlening. Zij opereren zowel in Nederland als internationaal. De projecten worden voorbereid en beheerd vanuit het hoofdkantoor in Hoorn, Nederland.

SoCalEarthMovers.com

SoCalEarthMovers.com is een website die volledig gewijd is aan Zuid-Californiƫ's grondverzet machines. Ongelofelijk veel foto's en video's van (Caterpillar) grondverzetmachines in actie. Kijken!

Striker Bar

Op een Caterpillar Dozer kunnen optioneel aan de voor- en achterkant boven de rupsen Striker Bars ( In goed Nederlands: afstrijk balken) gemonteerd worden. De Striker bars voorkomen dat er tijdens het rijden teveel zand (en dus vuil) op de rupsen en loopwerk van de Dozer achter blijft waarmee extra slijtage op het loopwerk voorkomen wordt.