Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

M

Making-of

Making-of oftewel een "kijkje achter de schermen" laat uw zien hoe unieke "one of a kind" en klein serie custom schaalmodellen tot stand komen.

Elke bouwer leidt ons middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen door zijn bouwproces zodat u geleidelijk aan ziet hoe het prototype van het uit eindelijke schaalmodel ontstaat of hoe een custom bouwer al dan niet met behulp van een donor model, kit of soms zelfs compleet uit volledig zelf gemaakte onderdelen een "one of kind" schaalmodel weet te creeren.

MATEXPO

MATEXPO is een tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo in België. Als derde grootste vakbeurs in Europa ontvangt MATEXPO meer dan 42.000 bezoekers.

Blikvanger is de MATEXPO Demo zone van meer dan 3ha waar de bezoeker voortdurend live demonstraties ziet en zelf machines kan testen. Op de MATEXPO Demozone is ook een uitdagend testparcours voor vrachtwagens.

De 40e editie van de MATEXPO heeft plaats gevonden van 6 tot en met 10 september 2023.

McAninch Corporation

The McAninch Corporation begon in 1967 toen Dwayne McAninch zijn eerste boerderij vijver aanlegde met een Caterpillar D7 dozer. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een grotere, meer gestroomlijnde onderneming die gespecialiseerd is in de inzet van (Caterpillar) machines voor grotere en kleinere grondverzet projecten.

McAninch wordt landelijk erkend als een van de technologisch meest geavanceerde grondverzet aannemers. Sinds de jaren tachtig hebben ze gediend als een van Caterpillars bètasites voor het testen van nieuwe componenten en machineconfiguraties. Technische faculteiten van hogescholen en universiteiten in het hele land overleggen met McAninch over bodemtechnologieën en hun personeel is actief in de inspanningen van de National Association of Government Contractors (NAGC) om de industrie vooruit te helpen.

Minature Construction World

Miniature Construction World biedt het laatste nieuws in de wereld van (Caterpillar) bouwmachine schaalmodellen. Deze Engelstalige website wordt gerund door mede verzamelaar Steven Downes en is ontwikkeld om informatie voor verzamelaars over de hele wereld te bieden. Het is ook een goede bron van links naar schaalmodel fabrikanten, andere verzamelaars en de beste plaatsen om u schaalmodellen te kopen.

MINExpo

The next MINExpo INTERNATIONAL® will be held in 2024. Mark your calendars for September, 2024 and head to Las Vegas, Nevada USA. It’s never too early to start planning! #MinExpo2024

Sponsored by the National Mining Association (NMA), MINExpo INTERNATIONAL®—the world’s largest mining equipment, products and services exhibition—is a sprawling 840,000 ft.+ showcase of the latest mining equipment and technology from around the world.

Find what you need today and discover what’s next in mining. MINExpo brings together all of the latest cutting-edge equipment, innovations, services and technologies to take your operations to a new level and fuel your long-term growth. As the world’s largest mining event, MINExpo INTERNATIONAL® covers the entire industry—exploration, mine development, open pit, underground mining, processing, safety, environmental improvement and more.

Get ready to explore every level at the mining industry’s premier, must-attend event—if you miss out, you’ll have to wait FOUR years before it returns to Las Vegas.

Mini-Bauma

De Mini-Bauma Modelbouwtentoonstelling vindt jaarlijks plaats en vond dit jaar op 26 en 27 augustus 2023 voor eerst plaats op de nieuwe locatie in Sportcentrum HARRES in St. Leon Rot in Duitsland. Verzamelaars en custom bouwers van van schaalmodellen van bouwmachines, grondverzetmachines, kranen en zwaar transport voertuigen in alle schalen tonen een mooie dwarsdoorsnede van hun passie. De focus ligt op een gedetailleerde weergave en functionaliteit van het schaalmodel. 

Miniatures du Faubourg

Miniatures du Faubourg is een kleine Franse onderneming die in gelimiteerde series schaalmodellen van zeldzame en bijzondere bouwmachines en vrachtwagens in schaal 1:50 produceert.

Mobile Track Solutions

Mobile Track Solutions is een fabrikant van grondverzetmachines gevestigd in Elkader, Iowa in Amerika.

Alle Mobile Track Solutions (MTS) machines zijn gebouwd volgens de hoogste normen, met de nadruk op eenvoud, productiviteit, veelzijdigheid en toegankelijkheid en dus ook voorzien van een Caterpillar krachtbron = PoweredbyCat!

Modelshow Europe

Modelshow Europe is een modelbouw tentoonstelling, gehouden in het Plantion te Ede, Nederland, die jaarlijks in maart/april wordt georganiseerd. Wat deze tentoonstelling zo bijzonder maakt, is het feit, dat deze show specifiek gericht is op een bepaalde vorm van modelbouw: alleen modellen van kranen, zwaar transport en grondverzetmachines zijn op deze show vertegenwoordigd.

Na 30 jaar deze tentoonstelling georganiseerd te hebben, is Modelshow Europe zelfs uitgegroeid tot het grootste evenement in Europa op dit specifieke modelbouwgebied. Dat wordt ook nog eens benadrukt door de website die maandelijks door +/- 5.000 bezoekers bekeken wordt.

De show is groot geworden door het sociale karakter en de gemoedelijk sfeer. Veel hobbyisten tonen hun unieke modellen in schaal 1:1 tot 1:"veel te klein voor mij" en verder staat er een keur van internationale verkoop- en promotie stands. Een dag die in mijn agenda al lang van te voren wordt vastgelegd:  Zaterdag 16 maart 2024!  #theplacetobe

MOL

MOL,  gevestigd in Staden, België heeft sinds de oprichting in 1944 wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd als producent van off-road trucks en trailers voor gebruik in extreme omstandigheden, zoals oilfield operaties in woestijngebieden.  Vanzelfsprekend is een Caterpillar motor als krachtbron dan een logische keuze. De trucks kunnen gebouwd worden volgens een 4×4, 6×4, 6×6, 8×8 of 10×10 as configuratie.

De ontwikkeling gebeurt door het eigen R&D departement, in nauwe samenspraak met de klant.  Dankzij een verregaande flexibiliteit in ontwikkeling en productie, realiseert Mol een hoogwaardig productengamma: opleggers en aanhangwagens, speciale trucks voor woestijngebieden, rangeervoertuigen voor spoorgebruik, terminal trekkers voor haven-toepassingen, vuilniswagens en container-beladingen.

De industriële voertuigen van Mol vinden een wereldwijde afzet: Europa, China, het Midden-Oosten, Afrika, India,… behoren tot het werk terrein. Schaalmodellen van Mol zijn te vinden in mijn Collectie categorie PoweredbyCat.

Mr. Oshkosh

Mr. Oshkosh "Historian of Oshkosh Trucks" is een unieke Facebook-groep gerund door Tim Wright uit Amerika. Volledig toegewijd aan het merk Oshkosh en zijn bestaan. Verleden of heden u vindt er alle informatie. Van harte aanbevolen!

MSM - Mountain Scale Manufacturing

MSM - Mountain Scale Manufacturing is opgericht door Andreas Eberle, een gepassioneerde modelbouwer en modelverzamelaar uit Liechtenstein.

MSM - Mountain Scale Manufacturing biedt een groeiend scala aan bouwplaats materiaal, waaronder (bouwplaats)brandstof tanks, afval- en vuil containers en afzetbakken 3D geprint in gekleurd kunststof en volledig van stickers voorzien, desgewenst in bedrijfsuitvoering en conform uw specificaties op maat vervaardigd en dat allemaal op schaal 1:50. Zo is er al een complete lijn met exclusieve EBERHARD Modellen en toebehoren beschikbaar! 

Klik op de foto en DOWNLOAD de MSM Catalogus 2024!

MSM Katalog 2024.pdf