Open menu
NL EN

Heftrucks

Caterpillar is een van de grootste fabrikanten op het gebied van interne transportproducten in de wereld. Of het nu gaat om elektrische trucks, trucks met een interne verbrandingsmotor, of om magazijntrucks, Cat® Lift Trucks heeft een economische oplossing voor elk type intern transport, een oplossing die tegemoet komt aan de hedendaagse interne transportuitdagingen.

Het verhaal begint in 1933 toen Lester M. Sears bedacht dat het een goed idee zou zijn om een landbouwtractor aan te passen voor industrieel gebruik. Zijn 'Model L'‚ de eerste 'cantilever' heftruck en 'sit-on' heftruck met contragewicht, hydraulisch hefmechanisme en voorzien van een verbrandingsmotor ziet er nu misschien wat grappig uit, maar het zat vol nieuwe ideeën - en het heeft het interne transport voor eeuwig volledig veranderd.

Lester M. Sears zijn eerste truck vertoonde innovaties die in de heftruckindustrie standaard zijn geworden, met inbegrip van voorwielaandrijving, achterwielsturing, hydraulisch heffen en kantelen, en vooruit- en achteruitversnellingen met even hoge snelheid.

De geschiedenis in het kort…

In 1965 kocht Caterpillar het bedrijf dat Lester M. Sears startte - Towmotor - en vormde Cat® Lift Trucks. In 1992 vormde Caterpillar een samenwerkingsverband met Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Ltd. om de technologische, financiële, en marketingkrachten op het vlak van trucks voor intern transport te bundelen vanuit het hoofdkantoor in Almere, Nederland.

En dat is nog maar het begin…

Vandaag de dag behoren Caterpillar heftrucks en magazijntrucks tot de best -gebouwde trucks die in de handel verkrijgbaar zijn. Caterpillar bied diesel, benzine, LPG, en elektrisch aangedreven vorkheftrucks naast een complete serie magazijntrucks.

Series

Alle Heftrucks