Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

D

D1

D1 is de kleinste krachtbron om grond te verzetten: De spa of schop die elk machinist aan boord heeft om zijn machine te kuisen.

DCM Diecast & Merchandise B.V.

DCM Diecast & Merchandise B.V. is de miniaturen specialist op Bol.com van hoofdzakelijk grondverzet & bouw- en agrarische schaalmodellen van de merken: Diecast Masters / Caterpillar (1:50, 1:87, 1:64, 1:25, 1:16, 1:32 en 1:125) en USK Scalemodels (1:32, 1:50 en 1:87). 

Delta Machinery

Delta Machinery, gevestigd te Moerdijk in Nederland, is een wereldwijde leverancier van nieuwe, gereviseerde en gebruikte (caterpillar) machines voor infrastructuur, constructie, mineraal extractie projecten, steengroeve, mijnbouw en machines gerelateerd aan de pijplijn industrie. Van enkele machines tot complete vloten, kan de Delta Group aan alle eisen van zwaar materiaal voldoen, inclusief diensten, onderhoud, reservedelen en andere materialen, training en consultancy.

Het bedrijf werd opgericht in 1987, en begon met het exporteren van landbouwtrekkers. In de jaren negentig werden grondverzetmachines toegevoegd aan de selectie en tegenwoordig ligt de nadruk op zwaar materiaal. De Delta Group is tegenwoordig een volledige service leverancier die zorgt voor transport naar alle bestemmingen in de wereld, klaar voor het laden op containers, verscheping, handleidingen, reserve onderdelen en complete pakketten.

DHS Diecast Collectables

DHS Diecast Collectables bestaat al sinds 1975. De naam "DHS" is afkomstig van de initialen van drie bedrijven die zijn samengevoegd tot één: Dave's Model Toys, Hiram Construction Models en Smith Model Imports. Deze drie samengevoegde bedrijven vromen de grootste distributeur van bouw- en vrachtwagen schaalmodellen ter wereld!

Gespecialiseerd in metalen constructie en vrachtwagen schaalmodellen voor wereldwijd onderscheidende verzamelaars en met het unieke DHS forum dat speciaal ontworpen is voor deze verzamelaars.

De huidige locatie in het historische Berea, Ohio, VS (net ten zuiden van Cleveland Hopkins Airport), is uitgerust met een magazijn van ruim 1100m2 om de klanten wereldwijd het best van dienst te zijn.

DHS Diecast Discussion Forum

DHS Diecast Discussion Forum is opgezet door DHS Diecast en heeft meer dan 11.250 leden en 45.000 topics die het hele scala bevatten van discussies over (Caterpillar) schaalmodellen, 1:1 machines, bouwplaatsen, nieuwe producten, beurzen & shows in de landbouw, mijnbouw, houtindustrie, brandweer, sloop, spoorwezen, berging, transport& zwaar transport, grondverzet en hijskranen.

Diecast Masters

Diecast Masters werd opgericht in 2015 door de overname van de Caterpillar® schaalmodellen licentie van Norscot en Tonkin Replicas.

Hoewel nieuw als licentiehouder, heeft het management team van Diecast Masters achter de schermen zijn sporen in de wereld van de diecast schaalmodellen reeds verdient en heeft men een hechte relatie met Caterpillar Inc., die zich al over meer dan een kwart eeuw uitstrekt.

Dirtboy's Customs

Dirtboy's Customs wordt gevormd door de Amerikaanse custom bouwer Jay Roltgen. De focus ligt op hulpstukken voor (Caterpillar) Rupsdozers. Kleine series, veelal kits, gemaakt van Metaal, Photo etched of 3D geprint materiaal, direct te bestellen via Shapeways, die net even een extra dimensie toevoegen aan je Caterpillar schaalmodel.