Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

R

Ralph E. Garber Enterprises

Ralph E. Garber Enterprises is gespecialiseerd in schaalmodellen van nieuwe- en oude bouwmachines geproduceerd door de verschillende model fabrikanten uit het verleden en heden. Hij streeft ernaar om de klanten de nieuwste releases van schaalmodellen te kunnen leveren tegen betaalbare prijzen en houdt u middels zijn nieuws pagina op de hoogte van de te verwachten modellen. Hij verzend wereldwijd.

Replimach

Replimach is opgericht door Vincenzo Paradiso, een gepassioneerde custom modelbouwer en modelverzamelaar uit Italië. In het huidige programma zitten hoofdzakelijk varianten van (Caterpillar) graafmachines. Gebruik makend van een bestaan diecast donor model worden hand gebouwd custom resin, messing en foto geëtst ontworpen onderdelen toegepast om een unieke custom machine variant te bouwen die tot slot zeer precies worden afgelakt en natuur getrouw van alle type aanduidingen worden voorzien. DEVE AVERE!

Ripper

Een Ripper is een schacht-achtige mes wat wordt gebruikt om een ondergrond los te werken, meestal gemonteerd op de achterkant van een Rupsdozer.

Roadtec

Roadtec, gelegen in Chattanooga, Tennessee in Amerika, produceert en verkoopt een complete lijn van wegenbouwmachines, zoals asfaltfreesmachines, asfalteringsmachines en materiaal overdracht voertuigen. Als OEM hebben ze een breed product scale dat voorzien is van een Caterpillar krachtbron. Schaalmodellen van Roadtec zijn te vinden in mijn Collectie categorie "PoweredbyCat".

Rod Cross Toys

Rod Cross is een Amerikaanse custom schaalmodelbouwer en de man achter Rod Cross Toys. De focus ligt op Caterpillar rupsdozers, pijpenleggers en hulpstukken in schaal 1:25 en 1:50.

ROPS

ROPS is de afkorting van Roll-Over Protection System.