Open menu
NL EN

Oshkosh M978 A4 Fuel Servicing Truck - ZEUS MODEL

6 juni 2024

In deze "Making-of Oshkosh M978 A4 Oil Servicing Truck (Tanker)" oftewel "kijkje achter de schermen" zullen wij u laten zien hoe dit custom model tot stand zal komen.

Ik leidt u middels mijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen door het bouwproces, zodat u op basis van de 3D geprinte kit van ZEUS MODEL stap voor stap een uniek schaalmodel in schaal 1:48 van de Oshkosh M978 A4 Oil Servicing Truck (Tanker) zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Wouter

Wat vooraf ging

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe PoweredbyCat schaalmodellen om aan mijn verzameling toe te voegen. De Oshkosh HEMTT varianten staan ook al een aantal jaren op mijn wensenlijst omdat deze trucks in 1:1 worden aangedreven door een Caterpillar diesel motor.

De Oshkosh HEMTT M978 A4 Oil Servicing Truck (Tanker) wordt aangedreven door de Caterpillar C15 ACERT 15,2-liter turbodieselmotor, die 373 kW ontwikkelt.

Recent ontdekte ik op Ebay bij NT2-model friends  (verkoper qizin_9035) uit China een aantal verschillende Oshkosh HEMTT varianten in schaal 1:144 ; 1:87 en 1:72.  Ze worden de naam ZEUS MODEL als 3D Kits geprint.  Op de vraag bij de verkoper of deze 3D kits ook in schaal 1:48 geprint kon worden werd positief geantwoord!  Je kunt kiezen uit verschillende schalen en verschillende HEMTT varianten en die direct bestellen op Ebay met gratis verzending vanuit China.   

Dus niet verder gewacht en meteen de 3D kit van de Oshkosh HEMTT M978 A4 Oil Servicing Truck (Tanker)in schaal 1:48 besteld.  

De start

Natuurlijk duurde het een aantal weken voordat de 3D Kit geprint en vanuit China in Nederland arriveerde. Alles was deze keer wel heel zorgvuldig verpakt en ook een paar van de heel kleine en kwetsbare onderdelen zoals de spiegels hadden deze keer het transport zonder beschadiging overleefd. #superservice

Zoals eerder gezegd ben ik enorm onder de indruk van de kwaliteit van de ZEUS MODEL 3D geprinte onderdelen. Zeer scherp geprint en wat een hoeveelheid (super) kleine details!! 

Er wordt bij de ZEUS MODEL Kit geen bouwtekening of instructie meegeleverd. Maar met behulp van de openbare informatie zoals foto's van de Oshkosh M978 A4 Oil Servicing Truck (Tanker) in 1:1, specsheet en brochures en bijvoorbeeld de bouwdoos van Italeri in schaal 1:35 moet het mogelijk zijn om deze kit te bouwen.

Nu eerst alle afzonderlijke onderdelen voorzichtig een voor een losmaken van de bodemplaat en klaar maken om te kunnen gaan starten met bouwen.

Oshkosh HEMTT A4 | M978 A4 Oil Servicing Truck (Tanker) Brochure

Oshkosh M978 A4 Fuel Servicing Truck 4.29.2015.pdf

Meer Making-of