Open menu
NL EN

EBIANUM 2023

29 april 2023

Het Eberhard EBIANUM, gevestigd in Fisibach, Zwitserland fungeert als een Bouwmachinemuseum en een unieke locatie voor alle soorten evenementen.

Herinneringen, begrip, informatie, ervaringen, ontdekkingen, en een blik op de toekomst.

Anders is beter dan beter. Deze gevoelens en gedachten geleide de familie Eberhard toen ze dit unieke museum concept ontwikkelden. Welke volwassene droomt er niet van om weer even een kind te zijn voor een tijdje? Dit is waar deze dromen uitkomen, voor kinderen in ieder geval, de ideale omgeving voor het beleven van een onvergetelijke belevenis.

Eberhard - Pioniers gisteren. vandaag. morgen.

Op zaterdag 29 april 2023 vierde het EBIANUM Bouwmachinemuseum haar acht jarig bestaan met een groots opgezette schaalmodelshow. Ook dit jaar was er weer een zware (letterlijk!) delegatie uit Nederland met wederom een aantal exclusieve custom en unieke 3D gebouwde (Caterpillar) schaalmodellen aanwezig om dit unieke evenement bij te wonen.

Diecast Masters

Omdat ik zelf door werkzaamheden helaas verhinderd was hadden Ad, Gertjan en Jack een selectie van de nieuwste (prototype) Caterpillar schaalmodellen die we van Diecast Masters Europe (Bedankt Klaas!) hebben meegekregen tentoongesteld.

Uit de Diecast Masters Caterpillar 2023 line-up toonden zij de Caterpillar D7C Dozer uit de geheel nieuwe "VINTAGE Series". Verder de Caterpillar 770 Starre dumptruck uit de "WEATHERED Series" even als de Caterpillar D5 Fire Suppression Dozer, Caterpillar 315 Black Edition Graafmachine en de Caterpillar 980, 966 en 972 Series Next Gen Wielladers en last but not least de Caterpillar 395 GP en Caterpillar ME Graafmachines allemaal uit de "HIGH LINE Series".

Gertjan

Laster & Bagger

Laster & Bagger is HET full colour magazine voor verzamelaars van vrachtwagens (Laster) & bouwmachine (Bagger) -modellen, kranen en zwaar transport. Het blad is Duitstalig. Gedetailleerde Engels vertalingen van de belangrijkste inhoud en artikelen zijn beschikbaar op de website. Ook beschikbaar via App (voor iPhone en Android) voor op je tablet, thuiscomputer of mobiele telefoon.  

Op deze "thuis wedstrijd" in Zwitserland is Daniel van Laster & Bagger aanwezig om zijn mooie magazine te promoten. En terecht! 

 Meer weten over dit full color magazine voor de verzamelaar? Neem een kijkje op Laster & Bagger of nog beter, kies net als ik voor: Ja, ik wil een abonnement op Laster & Bagger!

GEWOON DOEN!

Ad Gevers

Die Modellbauwerft

Gespot door Gertjan en met recht een top verrassing:  Het prototype van de Caterpillar 325 Graafmachine.  Binnenkort komt er van deze "binnendraaier' een mooie kit in schaal 1:50 beschikbaar via Die Modellbauwerft. Interesse?  Kijk eens op de Facebook pagina of neem direct contact op via die-modellbauwerft@hotmail.com

Airbrush1zu50

Airbrush1zu50 wordt gerund door Danny Laible uit Duitsland en is gespecialiseerd in het custom "verouderen" van (Caterpillar) schaalmodellen in alle schalen.

Nieuwsgierig geworden?  Alvast een klein voorproefje van zijn skills. Maar bezoek zijn stand tijdens EBIANUM 2023 voor nog veel meer unieke modellen!  

MSM

MSM - Mountain Scale Manufacturing is opgericht door Andreas Eberle, een gepassioneerde modelbouwer en schaalmodel verzamelaar uit Liechtenstein.  

MSM - Mountain Scale Manufacturing biedt een groeiend scala aan bouwplaats en grondverzet materiaal, waaronder (bouwplaats)brandstof tanks, afval- en vuil containers en afzetbakken 3D geprint in gekleurd kunststof en volledig van stickers voorzien, desgewenst in bedrijfsuitvoering en conform uw specificaties op maat vervaardigd en dat allemaal op schaal 1:50. Een mooi voorbeeld is de Eberhard bouwplaats brandstoftank set; Must have!

Spotlight!

Voor de liefhebbers een impressie van de (custom) Caterpillar schaal modellen die vast werden gelegd op de camera door Gertjan op zijn rondje over de Ebianum modelshow 2023!

EBIANUM Bouwmachinemuseum

Buitenom dit unieke evenement zijn de deuren van het EBIANUM Bouwmachinemuseum voor het publiek open op elke zaterdag en zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Op de vrije woensdagmiddag is het EBIANUM geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang tot de "bewegende ervaring voor jong en oud” in het EBIANUM is niet gratis, maar alleen al de unieke tentoongestelde verzameling schaalmodellen in het museum is de entree prijs meer dan waard.

Nieuwsgierig? Lees meer op www.ebianum.ch of beter nog, kom op bezoek in het EBIANUM.