Open menu
NL EN

Conrad Modelle HausMesse 2024

30 januari - 2 februari 2024

Conrad Modelle (voorheen Gescha) is een Duitse fabrikant van diecast schaalmodellen, hoofdzakelijk in schaal 1:50, als promotie-modellen voor (zwaar) transport-, grondverzet-, en kraan fabrikanten. Conrad had een Caterpillar lijn van grondverzet modellen vanaf eind jaren’60 tot ongeveer 1992, maar de licentie is overgegaan op Norscot. 

Het klantgerichte bedrijf, waarvan de speciale aanpak van het realiseren van kleinschalige modellen is zowel gebaseerd op de aspecten van de traditie als op innovatie voor het waarborgen van producten van hoge kwaliteit en zichtbare nauwkeurigheid in elk detail.

Christine Conrad staat aan het roer van het bedrijf, nog steeds gesteund door haar vader Günther Conrad – Conrad Modelle is een perfect gerund familiebedrijf. Steekwoorden: Betrokken, Affiniteit met vrachtwagen en bouwmachines en de Liefde voor het vak spatten af van de schaalmodellen die ze maken.

Ook dit jaar hield Conrad Modelle tegelijker tijd met de Spielwarenmesse weer haar eigen Conrad HausMesse. De ultieme kans voor Huub, Sander en mijzelf om tijdens onze mini trip naar Duitsland ook een bezoek naar Kalchreuth in te plannen.

Huub wilde graag voor het eerst het Conrad Museum bezoeken en Sander had namens Martens en Van Oord een business meeting met Christine en Leoni van Conrad over het volgende nieuwe (Liebherr) graafmachine schaalmodel in de MvO bedrijfskleuren dat eerdaags geleverd gaat worden.

Dus had ik bedacht dat dit mijn kans was om te vragen of het mogelijk zou zijn het enige Caterpillar schaalmodel gemaakt door Conrad dat na 40 jaar verzamelen nog steeds ontbreekt in mijn Caterpillar verzameling, namelijk de Caterpillar D5H Dozer wellicht goed op de foto te mogen zetten zodat ik in ieder geval een bescheiden review op mijn website kon plaatsen....

….. maar de dag verliep totaal anders dan verwacht!

Aangekomen bij Conrad Modelle werden we door Leoni zeer hartelijk ontvangen en alvorens Sander met de beide dames in zijn zakelijke gesprek in de directiekamer dook deden we eerst nog even een bakkie en zag ik tot mijn schrik dat alle vitrines niet voorzien waren van te openen deuren. Oeps weer geen foto's van de Caterpillar D5H spookte het door mij hoofd.

Maar omdat ik ter ondersteuning aanwezig mocht zijn als tolk (Dolmetscher) bij het gesprek van Sander met Christine en Leoni kreeg ik na afloop de gelegenheid te vragen of zij mij meer kon vertellen over de Caterpillar D5H Dozer. Wat bleek: naast de Caterpillar D5H Dozer met open ROPS die in het museum staat zijn er nog een drietal varianten in opdracht van Zeppelin Cat (de Caterpillar dealer voor 1:1 machines in Duitsland) geproduceerd. Nog niet bekomen van dit ongekende nieuws en het voorland van nog meer slapeloze nachten in het vooruitzicht kreeg ik van Christine uit haar persoonlijk collectie de Caterpillar D5H Dozer met gesloten cabine overhandigd. Je begrijpt dat ik hier even helemaal stil van ben geworden.  Wat een super gebaar!!!!  Een dag om nooit meer te vergeten!  #ConradModellefanforever

Wouter