Open menu
NL EN

BouwmachinesvanToen Ruilbeurs 2023

24 september 2023

De Stichting BouwmachinesvanToen organiseerde zondag 24 september 2023 haar tweede ruilbeurs in het BouwmachinesvanToen Museum, te Vinkel.  

Wederom een gezellig en kleinschalige ruilbeurs op het gebied van (Caterpillar) schaalmodellen en documentatie (folders/brochures) over grondverzet, wegenbouw, hijskranen en gerelateerd (zwaar) transport. 

Diecast Masters & MiniMovers (Gertjan, Klaas en Wouter) waren natuurlijk aanwezig. We hebben veel oude bekenden gesproken en ook nieuwe verzamelaars mogen ontmoeten.  Velen maakten ook meteen gebruik van de gelegenheid om nog eens lekker in het gehele museum rond te struinen.

Diecast Masters had een stand met meer dan voldoende Caterpillar schaalmodellen die gretig aftrek vonden. MiniMovers richte zich op het tonen van de laatste nieuwe beschikbare releases uit de Caterpillar "High Line Series" die ook nog een terug te vinden zijn in de laatste Editie van Laster & Bagger. Gertjan toonde hoe u uw Diecast Masters Caterpillar schaalmodellen kunt aanpassen en ombouwen met 3D-geprinte uitrustingsstukken en hulpstukken zoals bakken, velgen, banden en nog veel meer!

Een terugblik op een zeer geslaagde dag! 

Diecast Masters

Diecast Masters en MiniMovers hadden de focus gelegd op de huidige Caterpillar schaalmodellen uit de line up van 2023. Natuurlijk was er plaats gemaakt voor de nieuwste modellen zoals de Caterpillar 966, 972XE en 980 Wielladers die net uitgebracht zijn of net als de Caterpillar D10 Dozer begin 2024 verwacht worden.  Bij hoge uitzondering mocht de Caterpillar D10 Dozer als Pre- Productie schaalmodel al getoond worden! #scoop    

Gertjan

Gertjan liet zien hoe u uw Diecast Masters Caterpillar schaalmodellen kunt aanpassen en ombouwen met 3D-geprinte uitrustingsstukken en hulpstukken zoals bakken, velgen, banden en nog veel meer!

Bekijk de video en foto's voor inspiratie om je eigen projecten te starten!

Nog net op tijd gereed gekomen was de Caterpillar 325D Graafmachine in schaal 1:50 gebouwd door vriend en custom bouwer Gertjan om exclusief te worden onthuld op de BouwmachinesvanToen Ruilbeurs 2023  

Samengesteld uit een resin kit van REFO-TECH Modellbau uit Duitsland en gebruikt makend van diecast donor HITACHI graafmachine is er een unieke Caterpillar 325D Graafmachine tot stand gekomen.

Voor de (Caterpillar) Graafmachine verzamelaars hebben we goed nieuws! Er kan nog één extra  Caterpillar 325D Graafmachine gebouwd worden. Interesse? Neem contact op via info@minimovers.nl 

CVS Modeltrucks

CVS (Charles van Someren) Modeltrucks is ontstaan uit zijn passie voor trucks. Trucks zijn bij hem van huis uit met de paplepel ingegeven, dit wil zeggen dat vroeger bij zijn ouders vele chauffeurs over de vloer kwamen. Charles liep daar als kleine jongen tussen en vond dat prachtig!

Tijdens de BouwmachinesvanToen Ruilbeurs 2023 introduceerde CVS de exclusief leverbaar vanuit Amerika 3D geprinte (Caterpillar) Hulpstukken onder de noemer "3D Onderdelen grondverzet" voor schaal modellen van grondverzet machines in schaal 1:50. Om je een goed idee te geven van de mogelijkheden werden een aantal 3D hulppstukken getoond die door Gertjan waren gemonteerd op Caterpillar schaalmodellen uit de collectie van Diecast Masters.  

 Al dit moois is verkrijgbaar via de CVS Model Trucks webshop en af te halen op de beurzen en evenementen waar CVS Modeltrucks aanwezig is. Van harte aanbevolen!  

PO Miniatuurbouw

PO Miniatuurbouw biedt een groeiend scala aan 3D geprinte landbouw (schaal 1:32) en Caterpillar grondverzet (schaal 1:50) kits en onderdelen conform uw specificaties op maat vervaardigd om zo zelf de mooiste custom modellen te kunnen bouwen.

Paul biedt verschillende mooie 3D-kits aan om de "Golden Oldie" Caterpillar Athey PR621 Dumper, Caterpillar 621 of Caterpillar 627 Wheel Tractor-Scrapers van NZG in schaal 1:50 te upgraden, evenals de Caterpillar D9G Dozer van Conrad in schaal 1:50.

Interresse? Maak contact met Paul via PO Miniatuurbouw op Facebook. 

GiftDigger.com

GiftDigger.com is dé (web)shop voor coole gifts en gadgets gevestigd in Druten, Nederland. Gerund door Eric en Diana met de roots in de wereld waarin grote bouwmachines en bouwvoertuigen een grote rol spelen en dat spreekt zowel jong als oud aan.   

GiftDigger graaft zijn eigen weg naar originele cadeaus en gadgets, zo hebben ze nu ook een gaaf assortiment van "WERKTVERKEERD" producten.

Natuurlijk als Die hard (Caterpillar) verzamelaar als je de BouwmachinesvanToen Ruilbeurs 2023 bezoekt ging je niet naar huis zonder dit  T-shirt te dragen. 

Bestellen in jouw maat? Klik op de foto!

Laster & Bagger

Laster & Bagger is HET full colour magazine voor verzamelaars van vrachtwagens (Laster) & bouwmachine (Bagger) -modellen, kranen en zwaar transport. Het blad is Duitstalig. Gedetailleerde Engels vertalingen van de belangrijkste inhoud en artikelen zijn beschikbaar op de website. Ook beschikbaar via App (voor iPhone en Android) voor op je tablet, thuiscomputer of mobiele telefoon.  

Meer weten over dit full color magazine voor de verzamelaar? Neem een kijkje op Laster & Bagger of nog beter, kies net als ik voor: Ja, ik wil een abonnement op Laster & Bagger!

GEWOON DOEN!

Leon

Vriend, mede Caterpillar verzamelaar en custom bouwer Leon bood tijdens de BouwmachinesvanToen Ruilbeurs een aantal van zijn unieke Caterpillar graafmachines in bedrijfskleuren te koop aan. Interesse? Stuur je een bericht naar info@minimovers.nl Dit zijn allemaal custom schaalmodel van TOPKLASSE!

Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid om in het bezit te komen van een uniek schaalmodel, gebouwd door Leon Hubers, door het kopen van loten van de Bouwmachines van Toen Loterij. De volledige opbrengst ging naar het BouwmachinesvanToen Museum.