Open menu
NL EN

Caterpillar 572C D&RGW

Caterpillar 572C D&RGW
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
55210Custom
Schaal:
1:50
Jaar:
2020
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 572C D&RGW in 1:50 is in 2020 custom gebouwd.

Het originele schaalmodel is in opdracht van de ACMOC geproduceerd door Norscot onder #55210 in de “Historical Series”.

Het model is gemonteerd op een zwarte kunststof plaquette voorzien van naamplaatje en geplaatst onder een hard plastic stolp om het te beschermen tegen stof. Hier om heen zit een mooi bedrukte doos met volop product informatie over de machine. Wederom zijn zeer veel details van de echte machine terug te vinden in deze diecast klassieker.

Het aan de zijkant gemonteerde contragewicht is voorzien van mooi weergegeven gewichten en kan zo de belasting die optreed bij het liften door middel van de twee hydraulische cilinders naar buiten toe uit klappen om de machine de benodigde extra stabiliteit te geven.

Aan de achterkant van het model zit een lier. De mooi gevormde brandstoftank is voorzien van de Caterpillar 572 Pijpenlegger benaming.

Het open motorcompartiment geeft een mooie blik op de aanwezige motor. De andere kant van de motor is voorzien van de koeling en luchtfilter systemen en een zilver gespoten uitlaat. De frontgrill is perfect nagemaakt en zelfs apart voorzien van de lage gril. De machine krijgt zijn stoere looks door de kenmerkende ronde bumper voorzien van twee haken. Het model is afgeleverd met individueel gelinkte metalen rupsen.

De machinist heeft een zeer gedetailleerde werkplek gekregen: Volop hendels en voetpedalen, compleet met luxe stoel en metertjes op het motor bedieningspaneel doen je deze machine bijna starten! Enigste minpunt van deze Caterpillar 572 Pijpenlegger is dat het slechts voorzien is van een winch. Hierdoor worden boom en haak tegelijkertijd bedient en kunnen ze dus niet afzonderlijk van elkaar omhoog of omlaag. Ook kan de boom hierdoor maar beperkt omlaag worden gebracht.

Binnen deze serie