Open menu
NL EN

Caterpillar D8 No.8A Rupsdozer

Caterpillar D8 No.8A Rupsdozer
Mini specs
Fabrikant:
A.T.M.
Nummer:
N64
Schaal:
1:50
Jaar:
1980
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar D8 No.8A Dozer in schaal 1:50 is 1980 uitgebracht door A.T.M.

Het schaalmodel van de Caterpillar D8 No.8A Dozer is uitgebracht door Art, Technique et Machines. Afgekort en beter bekend als de firma A.T.M. uit Frankrijk.

Het resin/ white metal model is uitgebracht onder artikelnummer N64 met als officiƫle benaming: "Bulldozer a cables de 130 CV / 130 HP cable dozer".

De uitvoering van A.T.M. is erg compleet uitgebracht en bestaat uit de Caterpillar D8 Rups Tractor uitgerust met een Caterpillar No.8A Bulldozer (Angling Blade) aan de voorzijde en een Hyster RD8 Power Control Unit voorzien van een dubbele lier aan de achterzijde en is ook nog uitgerust met een originele Caterpillar Canopy Top om de machinist enigzins te beschermen tegen wissellende weersinvloeden.

Tegenwoordig worden gelukkig veel van de oude A.T.M. modellen opnieuw uitgebracht. De firma Engineering Model Developments (EMD) heeft deze modellen in haar programma opgenomen. Ook de Caterpillar D8 No.8A Rupsdozer (1940-dozer) is in de EMD Series N als gebouwd model leverbaar en te bestellen als de EMDN064 via Buffalo Road Imports.

Als variant heeft A.T.M ook een Caterpillar D8 met Industrie duwblok uitgebracht die ook te bekijken is in de Caterpillar D8 Series in mijn collectie.

Caterpillar D8 No.8A Dozer 

Mocht u in het bezit zijn van foto's of aanvullende achtergrond informatie, zoals de originele (Engelstalige) brochures of specsheets, over de 1:1 Caterpillar D8 Dozer dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Binnen deze serie