Open menu
NL EN

Caterpillar D6 XE LGP Dozer

Caterpillar D6 XE LGP Dozer
Mini specs
Fabrikant:
Diecast Masters
Nummer:
85554
Schaal:
1:50
Jaar:
2019
Status:
Beschikbaar
Type:
Middelgrote dozers

Het model van de Caterpillar D6 XE LGP Dozer in 1:50 is in 2019 als #85554 uitgebracht door Diecast Masters.

De nieuwe Caterpillar D6 Dozer door Caterpillar ook wel "Next Generation Design" of kortweg “Next Gen” genoemde Dozer is de opvolger van de "T" series in 1:1 schaal, maar omdat Caterpillar er voor heeft gekozen haar type volgnummer niet langer op haar machines te vermelden is het dus nu gewoon de "D6" series geworden.

De Caterpillar D6 XE is 's werelds eerste elektrische dozer met hoog Sprocket en biedt een tot maar liefst 35 procent lager brandstofverbruik dan zijn voorganger, de D6T, met de bijbehorende constante overdracht van vermogen naar de grond voor een snelle verplaatsing van aarde.

Eerste indruk: de Caterpillar D6 XE LGP "Next Gen” Series Dozer heeft een gedetailleerd cabine-interieur, inclusief "Bob" de machinist. (Het dak van de cabine kan verwijdert worden) Authentieke Caterpillar kleur, logo's, type aanduidingen en is uitgerust met een functioneel Caterpillar VPAT blad en metalen rupsen.

De beide Diecast Masters Caterpillar D6 "Next Gen" Dozers hebben tevens een wereld primeur omdat het de allereerste Caterpillar schaalmodellen zijn voorzien van het nieuwe Caterpillar "Modern Hex" beeldmerk.

Mocht u in het bezit zijn van actie foto's of de originele brochure of specscheet over de 1:1 Caterpillar D6 XE Dozer dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Caterpillar D6 XE LGP Dozer

Binnen deze serie