Open menu
NL EN

Caterpillar D6 Dozer

Caterpillar D6 Dozer
Mini specs
Fabrikant:
Diecast Masters
Nummer:
85553
Schaal:
1:50
Jaar:
2019
Status:
Beschikbaar
Type:
Middelgrote dozers

Het model van de Caterpillar D6 Dozer in 1:50 is in 2019 als #85553 uitgebracht door Diecast Masters.

De nieuwe Caterpillar D6 Dozer door Caterpillar ook wel "Next Generation Design" of kortweg “Next Gen” genoemde Rupsdozer is de opvolger van de "T" series in 1:1 schaal, maar omdat Caterpillar er voor heeft gekozen haar type volgnummer niet langer op haar machines te vermelden is het dus nu gewoon de "D6" series geworden.

De Caterpillar D6 “Next Gen” Dozer in 1:1 is uitgerust met een Caterpillar C9.3 B ACERT motor goed voor 161.0kW netto vermogen. Zijn bedrijfsgewicht bedraagt 23248kg en de machine beschikt over een 5.7m3 blad volume capaciteit.

Eerste indruk: de Caterpillar D6 "Next Gen” Series Dozer heeft een gedetailleerd cabine-interieur, inclusief "Bob" de machinist. (Het dak van de cabine kan verwijdert worden). Ook Authentieke Caterpillar kleur, logo's, type aanduidingen en is uitgerust met een functioneel Caterpillar SU blad en metalen rupsen. puntjes op de i vormen de Multi-tand ripper en rolbeugels (sweeps) die deze machine een extra stoere look geven.

De beide Diecast Masters Caterpillar D6 "Next Gen" Dozers hebben tevens een wereld primeur omdat het de allereerste Caterpillar schaalmodellen zijn voorzien van het nieuwe Caterpillar "Modern Hex" beeldmerk.

Mocht u in het bezit zijn van actie foto's of de originele brochure of specscheet over de 1:1 Caterpillar D6 "Next Gen" Dozer dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Binnen deze serie