Open menu
NL EN

Caterpillar D11R CD Dozer

Caterpillar D11R CD Dozer
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55070
Schaal:
1:50
Jaar:
2005
Status:
Gesloten Editie
Type:
Grote dozers

Het model van de Caterpillar D11R CD (Carry Dozer) Dozer in 1:50 is in 2005 als #55070 door Norscot uitgebracht.

Ook al is het een verkleinde replica van de echte Caterpillar D11R CD Dozer het is en blijft natuurlijk alleen al door zijn afmetingen toch een monster van een machine. Door de zwarte accenten (Anti Glare) op de zijkant en achterkant van het Carry Dozer blad, hefcilinders en op de neus wordt dat nog eens extra benadrukt.

Het model is keurig voorzien van metalen rupsen en een functioneel uitgevoerd blad en één tandige ripper. De rippertand is niet verstelbaar. Het model is strak uitgevoerd en zeker gedetailleerd: De cabine is netjes voorzien van een interieur en buitenom van de ROPS beugel.

Jammer zijn toch de erg plastic aandoende hydraulische cilinders van het Carry Dozer blad. Ook de railingen en beugels zijn nogal fors en dik in plastic uitgevoerd. Zo zijn ook een aantal details zoals de koplamp units op de hefcilinders en de vuldoppen redelijk grof uitgevoerdt en dat is zonder meer jammer. Opvallend is ook dat wederom de draaipunten op dit schaalmodel door Norscot niet mee gelakt zijn.

De Caterpillar D11R CD Dozer is verder netjes gelakt en voorzien van strak uitgevoerde belettering.

Caterpillar D11R CD Dozer

CATERPILLAR D11R CD Carrydozer Specs AEHQ5296-01.pdf

Binnen deze serie