Open menu
NL EN

Oshkosh MK23 MTVR Cargo Truck [ZEUS MODEL 1:48]

30 maart 2024

Deze week aangekomen uit China en meteen maar even de tijd gemaakt om de eerste foto van deze kit in de PoweredbyCat Series in mijn collectie te plaatsen:

  • Oshkosh MK23 MTVR Cargo Truck

De Oshkosh MTVR of Medium Tactical Vehicle Replacement is een speciaal ontworpen militaire vrachtwagen voor de Amerikaanse marine en het marine korps. De MTVR ging in 2005 in productie. Hij verving de M939 en de verouderde M809 5-tons 6x6-vrachtwagens. De nieuwe MTVR vrachtwagen biedt meer mobiliteit, laadvermogen en betrouwbaarheid.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe PoweredbyCat schaalmodellen om aan mijn verzameling toe te voegen. De Oshkosh MVTR varianten staan ook al een aantal jaren op mijn wensenlijst omdat deze trucks in 1:1 worden aangedreven door een Caterpillar diesel motor.

De Oshkosh MK23 MTVR Cargo truck wordt aangedreven door de Caterpillar C12 ACERT 11,9-liter turbodieselmotor, die 312 kW ontwikkelt. 

Recent ontdekte ik op Ebay bij NT2-model friends  (verkoper qizin_9035) uit China een aantal verschillende Oshkosh MTVR varianten in schaal 1:144 ; 1:87 en 1:72.  Ze worden de naam ZEUS MODEL als 3D Kits geprint.  Op de vraag bij de verkoper of deze 3D kits ook in schaal 1:48 geprint kon worden werd positief geantwoord!  Je kunt kiezen uit verschillende schalen en verschillende MTVR varianten en die direct bestellen op Ebay met gratis verzending vanuit China.

Nieuwsgierig geworden? Volg dan zeker de Making-of Oshkosh MK23 MTVR Cargo Truck

Meer nieuws