Open menu
NL EN

Oshkosh M1078 LMTV Cargo Truck [ZEUS MODEL 1:48]

14 januari 2024

De familie vanf Medium Tactical Vehicles (FMTV) is een serie militaire voertuigen die zijn gebaseerd op een gemeenschappelijk chassis en variƫren afhankelijk van het laadvermogen en de missie vereisten. De FMTV is afgeleid van de Oostenrijkse Steyr 12M18 Truck, maar substantieel aangepast om te voldoen aan de eisen van het Amerikaanse leger, waaronder een minimale 50 procent Amerikaanse inhoud, inclusief een Caterpillar motor als krachtbron.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe (Poweredby) Caterpillar schaalmodellen om aan mijn verzameling toe te voegen.  De Oshkosh FMVT varianten staan ook al een aantal jaren op mijn wensenlijst omdat deze trucks in 1:1 worden aangedreven door een Caterpillar diesel motor.

  • Oshkosh M1078 LMTV Standard Cargo Truck

Recent ontdekte ik op Ebay bij NT2-model friends  (verkoper qizin_9035) uit China een aantal verschillende Oshkosh LMTV varianten in schaal 1:144 ; 1:87 en 1:72.  Ze worden de naam ZEUS MODEL als 3D Kits geprint. Op de vraag bij de verkoper of deze 3D kits  ook in schaal 1:48 geprint kon worden werd positief geantwoord!  Interesse? Je kunt kiezen uit verschillende schalen en verschillende FMTV varianten en die direct bestellen op Ebay met gratis verzending vanuit China.

Ik heb nu als eerste de 3D kit van de Oshkosh M1078 LMTV Standard Cargo Truck in schaal 1:48 besteld.  #SPANNEND

Meer nieuws