Open menu
NL EN

Oshkosh M-ATV MRAP All Terrain Vehicle [Ryefield Models 1:48]

24 augustus 2023

Ryefield Models, fabrikant van militaire modelbouw kits, heeft ons aangenaam verrast door naast de reeds beschikbaar kit in schaal in 1:35 nu ook uit te komen met een zeer uitgebreide en gedetaileerde kunststof modelbouw kit in schaal 1:48:

  • Oshkosh M1240 M-ATV MRAP All Terrain Vehicle #RM4801

De Oshkosh M1240 M-ATV MRAP is een modern Amerikaanse gepantserde licht terreinvoertuig voor infanterie-eenheden op wielen. Het voertuig kan worden bewapend met verschillende wapenmodellen, waaronder: een 7,62 mm M240 machinegeweer, een 12,7 mm Browning M2 machinegeweer of een 40 mm Mk.19 granaatwerper. De krachtbron is een Caterpillar C7 ACERT dieselmotor.

De M-ATV is ontwikkeld met de grootst mogelijke mobiliteit in het achterhoofd en biedt de bemanning een hoog niveau van veiligheid tegen de zogenaamde fugasami. Ten slotte is de M-ATV ontwikkeld op een aangepast MTVR-vrachtwagenchassis en bestand tegen een mijnexplosie of de zogenaamde voegmortel met een capaciteit van 10 kg TNT. Het voertuig wordt ook gekenmerkt door goede prestaties, met name de maximale snelheid, en een groot werkbereik. 

De Oshkosh M-ATV MRAP wordt aangedreven door een Caterpillar C7 ACERT dieselmotor, die nadat de kit gebouwd is zichtbaar blijft!  Daarom mag dit schaalmodel zeker niet ontbreken in de PoweredbyCat verzameling.

Ik heb mijn kit nu in bestelling staan bij Mart van Putten van Modelbouwenzo Heb je ook interesse in deze kit, neem dan gewoon contact op met Mart voor meer informatie of je bestelling te plaatsen. 

Zodra mijn kit binnen is zal de "Making-of van de Oshkosh M-ATV MRAP" starten.

Wouter 

Meer nieuws