Open menu
NL EN

Caterpillar J619 Ladderscraper [Custom 1:50]

24 april 2024

Ik ben recent geïnformeerd dat een nieuw custom gebouwd resin schaalmodel in schaal 1:50 uit gecreëerd zal worden:

  • Caterpillar J619 Ladderscraper

De "J" in het typenummer staat voor "Johnson".  De Johnson Manufacturing Co. leverde de in eerste instantie zelf de Johnson J919 Ladderscraper Unit die als motorunit de Caterpillar 619 Series C trekker gebruikte. Aansluitend werd in 1964 deze Johnson J919 Ladderscraper als Caterpillar J619 Ladderscraper gelanceerd binnen het Caterpillar Scraper programma.  De Scraper bak inhoud is 15,3m3 en de Caterpillar D340T,  vier cilinder, turbocharge diesel motor zorgt voor een topsnelheid van 49,9 km/h. De complete geschiedenis over de Johnson J919 Ladderscraper en de latere Caterpillar 619 Ladderscraper Series is te bekijken in de categorie  "Classic Machines" op NZ Contractor magazine

Dit knock-out "Golden Oldies" schaalmodel van de Caterpillar J619 Ladderscraper zal in zeer beperkte oplage worden gerealiseerd in een “Old Highway Yellow” civiele uitvoering.

Mocht u dus interesse hebben in dit hand gebouwde schaalmodel of kit van de Caterpillar J619 Ladderscraper stuur mij een bericht via info@minimovers.nl en ik zal uw verzoek door geven. De custom bouwer verstuurd zijn modellen wereldwijd tegen actuele verzendkosten en betaling is mogelijk met PayPal.  

Meer nieuws