Open menu
NL EN

Making-of FireKing bosbrand bestrijdingsvoertuig

8 november 2013

Custom schaalmodel bouwer Ciprian Ursulescu is recent gestart met zijn volgende project het ontwikkelen en bouwen in schaal 1:50 van de:

  • FireKing bosbrand bestrijdingsvoertuig

De FireKing is een in Australië gebouwd bosbrand bestrijdings voertuig, ontworpen door het Ierse bedrijf Timoney Technology Ltd. en geproduceerd door THALES.

Hij is afgeleid van de Bushmaster pantserinfanterievoertuig en in gebruik bij diverse brandweer korpsen in Australië. De FireKing biedt de bemanning in het voertuig een volledige bescherming tegen de hitte van een felle bosbrand middels een uniek combinatie van hitte werende materialen en een eigen sprinkler installatie. Dus mocht de bemanning tijdens een bosbrand ingesloten raken door het vuur dan kunnen ze er dankzij hun FireKing altijd levend uit ontsnappen. Indrukwekkend!

Het is ons plan om u de komende periode in deze "Making-of FireKing bosbrand bestrijdings voertuig" oftewel "kijkje achter de schermen" te laten zien hoe dit custom model tot stand zal komen. Ciprian Ursulescu zal u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij op de hoogte houden van zijn vorderingen zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de FireKing zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Ciprian en Wouter

Meer nieuws