Open menu
NL EN

Caterpillar D7 WWII - Dan Models

14 oktober 2022

 Custom modelbouwer Dan Models uit RoemeniĆ«, voorheen bekend als Miniatur-Models.com, is recent gestart de ontwikkeling van met een uniek custom resin schaalmodel in schaal 1:50:  

  • Caterpillar D7 WWII Dozer met LeTourneau WEK7 blad

Caterpillar bouwde 20.503 D7 Dozers tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat was 40% van het totaal aantal dozers die het merk bouwde van 1942-1945. De Caterpillar D7 Dozer met een LeTourneau dozer blad, maar geschilderd in olijf (leger) groen in plaats van Caterpillar geel, was de daarmee de meest iconische militaire rups tractor met dozer blad uit de Tweede Wereldoorlog.

In deze Making-of Caterpillar D7 WWII Dozer oftewel "kijkje achter de schermen" zullen wij u laten zien hoe dit custom model tot stand zal komen.

Dan Silvestru zal u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij door het bouwproces heen leiden vanaf de ontwikkeling van het prototype zodat u geleidelijk aan, met hulp en ondersteuning van Ad Gevers uit Nederland een uniek schaalmodel van de Caterpillar D7 WWII Dozer zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Dan en Ad & Wouter

De start

Natuurlijk kan elk custom project alleen slagen als je net als Ad Gevers beschikt over voldoende achtegrond informatie. Denk aan foto's, specsheets en het liefst natuurlijk ook de 1:1 machine om zo een zo natuurgetrouwe replica op schaal te realiseren:  

Het maken van het prototype 

Een nieuwe ontwikkeling in het bouwen van custom schaalmodellen is om 3D-techniek te gebruiken om het eerste prototype te maken als donor voor de mallen die dan aansluitend worden gebruikt om de vereiste resin (hars) onderdelen te maken.

De eindmontage van de gespoten onderdelen

Neem na het aflakken ruim de tijd om alle gespoten onderdelen eerst voldoende te laten uitharden alvorens met de eindmontage te beginnen. Niet de volgende dag starten dus. Maar wacht rustig een weekje, hoe moeilijk het ook is!

Wordt vervolgd...

Meer Making-of