Open menu
NL EN

Caterpillar 963D SH Shiphold rupslader - Dirtboy's Customs

26 december 2018

Schaalmodelbouwers Gertjan en Wouter zijn gestart met het bouwen van een custom schaalmodel met daarin onderdelen van een 3D geprinte kit.

  • Caterpillar 963D SH Shiphold/Port Handling Rupslader

In deze Making-of Caterpillar 963D SH Shiphold/Port Handling Rupslader" oftewel "kijkje achter de schermen" zullen zij u de komende periode laten zien hoe hun custom model tot stand zal komen.

Gertjan en Wouter leiden ons middels de bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen door het bouwproces, zodat u op basis van de 3D kit van Dirtboy's Customs in schaal 1:50, stap voor stap, een uniek schaalmodel van de Caterpillar 963D SH Shiphold/Port Handling Rupslader ziet ontstaan.

Natuurlijk gaat Gertjan nog een stap verder door het toevoegen van een aantal kleine extra details die net het verschil maken van deze speciale rupslader uitvoering om zo een niet van echt te onderscheiden replica te creƫren.

Veel kijk en leesplezier!

Gertjan en Wouter

De machine in 1:1

De Caterpillar 963D SH Shiphold/Port Hanlding lader is gebaseerd op de Caterpillar 963D Rupslader. De machine is uitgerust met een Caterpillar C6.6 ACERT motor en beschikt over 141kW Net Power en weegt een kleine 21.000kg.

Caterpillar Shiphold of afgekort "SH" als toevoeging op het machinetype staat voor een Caterpillar rups tractor of rupslader die speciaal is uitgevoerd voor de overslag van bulk materiaal uit scheepsruimen.

Een optimale combinatie van tractie, hoge reikwijdte en balans van de machine maakt deze Caterpillar Shiphold rupsdozers of -laders ideaal voor werkzaamheden in scheepsruimen en havens. Met speciale uitrustingsstukken zoals steenkoolbakken en afwerkbladen kunnen zij scheepswanden afschrapen en allerlei materialen verwerken tijdens het laad- en los werkzaamheden in het scheepsruim.

Uitgerust met extra afscherming aan de achterzijde ter bescherming en dankzij de hijsogen op het frame kan de machine eenvoudig in en uit het scheepsruim worden gehesen.

De kit

Onder de naam Dirtboy's Customs verschijnen met regelmaat klein serie exclusieve kits die het mogelijk maken een machine variant of een unieke worktool aan uw Caterpillar verzameling toe te voegen.

Dirtboy's Customs wordt gevormd door de Amerikaanse custom bouwer Jay Roltgen. De focus ligt op hulpstukken voor (Caterpillar) Rupsdozers. Kleine series, veelal kits, gemaakt van Metaal, Photo etched of 3D geprint materiaal en direct te bestellen via Shapeways, die net even een extra dimensie toevoegen aan je Caterpillar schaalmodel.

De 3D geprinte kit bevat een Shiphold blad, een beschermpakket voor de radiator aan de achterkant, vier hijsogen en de benodigde onderdelen om het blad op de bestaande hefinrichting te kunnen monteren zodat u eenvoudig de in 2007 door Norscot onder #55194 (nu ook nog leverbaar via Diecast Masters) in schaal 1:50 uitgebrachte Caterpillar 963D Rupslader kunt ombouwen.

Wilt u de Caterpillar 963D SH Shiphold/Port Handling Kit bestellen? kijk dan hier: Dirtboy's Customs

Werk aan de winkel!

Wordt vervolgd...

Meer Making-of