Open menu
NL EN

Spielwarenmesse 2014

3 februari 2014

Tonkin

was dit jaar voor het eerst aanwezig met de Tonkin Stand (Hall 7, Stand A51-A) tijdens de Spielwarenmesse van 29 januari tot en met 3 februari 2014, te Nuremberg.

Ik was wel uitnodigd, maar helaas van vanwege werkzaamheden verhindert om zelf aanwezig te zijn, gelukkig waren een aantal Caterpillar vrienden zoals Erik ten Barge en Roger van Nispen van BouwmachineWeb.com wel afgereisd en hebben zij op hun website wederom een compleet foto verslag van alle nieuwe vrachtwagen- en bouwmachine schaalmodellen tijdens de Spielwarenmesse 2014 geplaatst.

Vriend, Caterpillar verzamelaar en vakfotograaf Thomas Wilk was bereidt om tijdens zijn bezoek aan de Messe de onderstaande exclusieve Caterpillar foto rapportage van de Tonkin stand te maken, zodat degene die net als ik, niet in staat waren om de stand live te bezoeken toch nog even kunnen sfeer proeven van al het moois wat ons voor 2014 te wachten staat.

Tonkin Replicas mocht helaas van Caterpillar nog niet alle voor 2014 aangekondigde modellen tonen omdat deze modellen zich nog in ontwikkelings fase bevinden en derhalve geeft Caterpillar dan ook geen toestemming om niet goed gekeurde modellen in het openbaar te tonen. Dus helaas nog geen modellen van de Caterpillar D6R XL Dozer, Caterpillar MH3049 Overslagmachine en Caterpillar 994H Wiellader.

Wel is de verwachting dat al deze schaalmodellen binnen een zeer korte termijn in productie zullen worden genomen en nog voor de zomer van 2014 voor de verzamelaars beschikbaar zullen zijn.

De Verrasing!

Naast de presentatie van de Caterpillar 775G starre dumptruck kwam als DE grootte verrassing de onthulling dat Tonkin in 2014 ook de door Caterpillar in najaar 2012 aangekondigde Caterpillar Unit Rig™ MT4400D AC Mining Truck als model in schaal 1:50 zal mogen uitbrengen.

De officiële Tonkin pers aankondiging van deze "monstertruck" zal nog volgen, maar vast staat dat dit wederom een model wordt om alvast voor te gaan sparen!

Thomas en Wouter