Open menu
NL EN

Modelshow Europe 2018

17 maart 2018

Zaterdag 17 maart 2018 vond de 27e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede plaats.

Op deze speciale tentoonstelling kon men wederom allerlei miniaturen en modelbouwprojecten zien, op het gebied van grondverzet, hijskranen en zwaar transport. Deze Modelshow Europe tentoonstelling is door haar grootse opzet uniek en de enige in Europa.

Vele verzamelaars en bouwers toonden op de Modelshow Europe hun (verbouwde en/of radiografisch bestuurbare) modellen. Ook was er een ruim aanbod van zledzame miniaturen en gerelateerde onderdelen voor de modelbouw welke te koop aangeboden werden.

Ad Gevers bemande samen met Richard van der Horst, Anton Monshouwer, Huub van Dijke (Bouwmachinesvantoen en Bouwmachinesvannu), Gertjan Veld & Jack Schrijen weer een gezamenlijke stand.

MiniMovers was samen met een aantal leden van onze "CSVT" groep uit binnen- en buitenland, waaronder fotograaf Thomas Wilk van TCC Photowork tijdens de Modelshow Europe in en rondom onze stand aanwezig.

Ad Gevers

Ad Gevers is een Nederlandse custom bouwer van Caterpillar schaalmodellen. De focus ligt daarbij op Rupsdozers en Scrapers.

Om te vieren dat Ad Gevers al 40 jaar lang Caterpillar Ruspdozer schaalmodellen verzamelt en 20 jaar kits bouwt onder de naam cADSttachments besloot hij om een uniek op custom gebouwd project te verwezenlijken.

Vanzelfsprekend moest het een Caterpillar machine zijn: het eerste wat opkwam was om de Caterpillar AG-6 (Ad Gevers) te realiseren, maar er was een nog betere kandidaat. Naast zijn grootste passie; de Caterpillar D9 Ruspdozer is Ad ook gefascineerd door de unieke Caterpillar S-D8lgp Ruspdozer en daarom is dat alleen de juiste keuze!

Caterpillar S-D8lgp Rupsdozer "Mary-Ann" (Marian)

Het resin model is voorzien van metalen rupsen en volledig gebouwd op schaal 1:50 vervaardigd in nauwe samenwerking met FanKit Models. Vanwege de goede ervaring met de totstandkoming van de Delta PL95H pijpenlegger zijn zij uitgekozen om dit unieke project re realiseren met een gelimiteerde serie van 50 stuks.

U begrijpt dat alle 50 exemplaren van dit jubileum model binnen de kortste keren gereserveerd waren door een kleine groep verzamelaars. Maar.... er komt bij voldoende belangstelling zo goed als zeker een variant! Dus grijp uw kans en neem via adscattachments@upcmail.nl contact op met Ad voor meer informatie!

FanKit Models

FanKit Models maakt miniatuur modellen in verschillende schalen (1/50, 1/35, 1/72) van civiele- en militaire voertuigen en bouwmachines. Alle schaalmodellen zijn handgemaakt van resin met behulp van verschillende accessoires zoals foto etched materiaal, offset druk decals en professionele airbrush verf en worden zo gedetailleerd mogelijk in overeenstemming met de gebruikte schaal nagebouwd.

De Delta PL95H hydrostatische Pijpenlegger wordt gemaakt door Delta Machinery, gevestigd in Moerdijk, Nederland en PoweredByCat door een Caterpillar C13 Acert Tier III motor goed voor 440hp.

Dankzij de medewerking van Delta Machinery en enkele die-hard verzamelaars is in een perfecte samenwerking met FanKit Models dit unieke 1:50 schaalmodel van de Delta Machinery PL95H Pijpenlegger gerealiseerd! Een model om trots op te zijn!

De Delta Machinery PL95H Pijpenlegger is in een zeer gelimiteerd aantal geproduceerd in resin en is voorzien van metalen rupsen.

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 430,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model.

Bouwmachinesvannu & Bouwmachinesvantoen

Ook dit jaar bemande Anton Monshouwer en Huub van Dijke het stand gedeelte van Bouwmachinesvannu en Bouwmachinesvantoen met daarin alle aandacht voor prachtige groot formaat foto's en de doorlopende beamer series van de nieuwste kranen en grondverzet machines en tal van "Golden Oldies" vastgelegd tijdens vele Binnenlandse- en Buitenlandse reizen.

Gedurende de show was er ook een plechtig moment en ontving de Stichting BouwmachinesvanToen van de voormalige HHCMC (Heavy Haulage and Crane Model Club) een check van 5000,- euro.

Het middelpunt van de tafel was gereserveerd voor de introductie van de op speciaal verzoek van enkele leden van "Bouwmachines van Toen" gebouwde custom uitvoering van de Caterpillar 830M Wieldozer in de bedrijfskleuren van het voormalige wegenbouw bedrijf "Smallegange"uit Aerdenhout, Nederland.

MiniMovers

Wordt vervolgd met nog veeeeel meer foto's....

AANBIEDING Laster & Bagger Modelshow Europe 2018

Laster & Bagger is HET full colour magazine voor verzamelaars van vrachtwagens (Laster) & bouwmachine (Bagger) -modellen, kranen en zwaar transport. Het blad is Duitstalig. Gedetailleerde Engels vertalingen van de belangrijkste inhoud en artikelen zijn beschikbaar op de website.

Speciaal voor alle verzamelaars en volgers van MiniMovers heeft Laster & Bagger een super aanbieding die alleen geldt tijdens de twee weken rondom de Modelshow Europe 2018. Dus van zaterdag 10 maart tot en met zaterdag 24 maart 2018!

Als u gedurende de actieperiode een abonnement op Laster & Bagger neemt betaald u het eerste jaar slechts 50,- Euro voor zes tijdschrijften inclusief de verzendkosten naar Nederland.

Klik op de foto en DOWNLOAD de ACTIE FLYER!