Open menu
NL EN

Modelshow Europe 2017

18 maart 2017

Zaterdag 18 maart 2017 vond de 26e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede plaats.

Op deze speciale tentoonstelling kon men allerlei miniaturen en modelbouwprojecten zien, op het gebied van grondverzet, hijskranen en zwaar transport. Deze Modelshow Europe tentoonstelling is door haar grootse opzet uniek en de enige in Europa.

Vele verzamelaars en bouwers toonden op de Modelshow Europe hun (verbouwde en/of radiografisch bestuurbare) modellen. Ook was er weer een enorm aanbod van miniaturen en gerelateerde onderdelen voor de modelbouw welke te koop aangeboden werden.

Ad Gevers bemand samen met Richard van der Horst, Anton Monshouwer, Huub van Dijke (Bouwmachinesvantoen en Bouwmachinesvannu), Gertjan Veld & Jack Schrijen weer een gezamenlijke stand. MiniMovers was samen met een aantal leden van onze "CSVT" groep uit binnen- en buitenland, tijdens de Modelshow Europe in en rondom de stand aanwezig.

Wat er vooraf ging...

In de aanloop naar de Modelshow Europe 2017 gaat er stiekem menig uurtje in de voorbereiding zitten en daarom delen we de graag een klein deel van de tot standkoming van onze custom projecten middels onderstaande kleine foto impressie.

Gertjan Veld: Custom Caterpillar 325C Coalshovel en Caterpillar 375 Driedelig Giek

Ad Gevers: Custom Caterpillar D9T Rupsdozer

Richard van der Horst: Custom Caterpillar 972H Wiellader

Modelshow Europe 2017

Vandaag naast het YouTube filmpje weer een aantal foto's geplaatst. Speciale dank ook aan mijn vrienden Carol, Pietkees en Sander voor hun foto bijdragen.

En er komt nog veel meer.... Dus blijf ons volgen!

Gertjan Veld & Jack Schrijen

Gertjan en Jack toonden ook dit jaar weer een aantal unieke custom gebouwde Caterpillar schaalmodellen tijdens de Modelshow Europe 2017.

Speciaal is dat Gertjan daarnaast ook elk jaar weer kans ziet om zijn modellen nog eens extra goed tot hun recht te laten komen op de mini diorama’s waarop hij zijn modellen presenteert.

Bij zijn custom Caterpillar 325C Coal Shovel maakte Gertjan Veld gebruik van de Caterpillar 325C Hydraulische graafmachine die in 2002 als #515 uitgebracht was door NZG. Voor de ombouw van de giek diende de Coal Shovel kit GB-23 die al in 2012 is uitgebracht door Gaz Evans de man achter GEM Models.

Deze zeer speciale en unieke uitvoering van een Caterpillar 336E in moeras uitvoering werd door een custom bouwer die speciaal voor de Modelshow Europe 2017 uit Italie was afgereisd gebouwd en door Jack aangekocht. In een woord: WOW!

IMC Models Booth

Dit jaar was IMC Models voor het tweede keer aanwezig zijn met een stand op de Modelshow Europe.

Het volledige team van IMC Models was aanwezig om naast de nieuwste IMC Models schaalmodellen ook de nieuwste Caterpillar schaalmodellen van Diecast Masters aan ons te tonen waaronder de beide indrukwekkend grootte Caterpillar 994K Wielladers en de Caterpillar D10T2 Rupsdozer in schaal 1:50.

Enjoy the little things!

Caterpillar DW10 met CW-10 La Plant Choate

Dan Models uit Roemenie, voorheen bekend als Miniatur-Models.com, presenteerde tijdens de Modelshow Europe 2017 hun nieuwste resin schaalmodel

  • Caterpillar DW10 met CW-10 La Plant Choate scraper (2e versie)

Met het custom schaalmodel van de Caterpillar DW10 met CW-10 La Plant Choate scraper in 1:50 wordt na de eerder uitgekomen DW10 (1e versie) met onderlosser de line up van een mooie reeks klassiekers van Caterpillar scrapers in de verkleinde uitvoering voortgezet.

Dit unieke model van de Caterpillar DW10 met CW-10 La Plant Choate scraper(2e versie) wordt in een zeer gelimiteerd aantal en alleen op verzoek custom voor uw gebouwd.

Mocht u dus interesse hebben in dit gebouwde schaalmodel dan is het belangrijk dat u per e-mail uw bestelling door geeft aan miniaturmodels@yahoo.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.

Delta Machinery PL95H Pijpenlegger

FanKit Models heeft in februari bekend gemaakt in 2017 een nieuw en uniek schaalmodel uit te zullen brengen in schaal 1:50.

  • Delta Machinery PL95H Pijpenlegger

De presentatie van het eerste prototype heeft plaats gevonden tijdens de Modelshow Europe 2017. Dit unieke model van de Delta Machinery PL95H Pijpenlegger wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en maar beperkt beschikbaar voor de verzamelaar.

De eerste indruk: Dit wordt een must have voor iedere verzamelaar van Pijpenleggers!!

Mocht u dus interesse hebben in dit gebouwde schaalmodel of kit van deze unieke versie van de Delta Machinery PL95H Pijpenlegger dan is het belangrijk dat u tijdig (maar nog wel vrijblijvend) uw PRE ORDER per e-mail door geeft aan fankitmodels@yahoo.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.

Meer weten over de unieke modellen van FanKit Models? Neem een kijkje op de website van FanKit Models

Caterpillar 834B Wieldozer en 988B Beadless Tire Wiellader

Recent zijn twee nieuwe custom gebouwde resin schaalmodellen in schaal 1:50 uitgebracht:

  • Caterpillar 834B Wieldozer en 988B Beadless Tire Wiellader

De presentatie van beide modellen heeft plaats gevonden tijdens de Modelshow Europe 2017. Deze unieke schaalmodellen en kits van resin materiaal en photo-etched onderdelen van de Caterpillar 834B Wieldozer en 988B Beadless Tire Wiellader worden geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en zijn maar beperkt beschikbaar voor de verzamelaar. Nieuwsgierig? Neem contact op!

UPDATE! Caterpillar D5B LGP Rupsdozer Custom Project

Binnen onze groep van Caterpillar verzamelaars worden er door diverse custom bouwers nu ook unieke varianten van machines vervaardigt met behulp van een 3D printer.

Ik ben er van overtuigd dat de 3D techniek, alhoewel nu nog in de kinder schoenen en eigenlijk nog onbetaalbaar voor de custom schaalmodelbouwer, binnen enkele jaren ons als verzamelaar de kans zal geven een specifiek schaalmodel, wat je absoluut in je verzameling wilt hebben, voor een acceptabel bedrag te laten ontwerpen en bouwen.

Zo ontmoette ik tijdens de Modelshow Europe 2017 ook medeverzamelaar Nigel die in eigen beheer, in een zeer kleine oplage, een custom 3D geprint schaalmodel van de Caterpillar D5B LGP Rupsdozer in schaal 1:50 heeft uitgebracht.

  • Caterpillar D5B LGP Rupsdozer

Mocht je ook interesse hebben om dit custom model te kopen of zelf te gaan bouwen stuur een email naar info@minimovers.nl en ik breng je in contact met mijn Ierse vriend Nigel.

 Veel plezier met de eerste foto's! De complete review met alle foto's van het schaalmodel, de 1:1 machine en de technische achtergrond informatie is geplaatst in de rubriek Dozers

Caterpillar 320D LRR Custom Project

Binnen onze groep van Caterpillar verzamelaars worden er door diverse custom bouwers ook vaak unieke varianten van machines op basis van een bestaand “donor” schaalmodel gebouwd.

Zo ontmoette ik tijdens de Modelshow Europe 2017 ook medeverzamelaar Lorenzo die in eigen beheer, in een zeer kleine oplage, een custom bovenbouw van de Caterpillar 320D LRR in schaal 1:50 heeft uitgebracht.

  • Caterpillar 320D LRR Hydraulische Graafmachine

Deze zeer gedetailleerde custom uitvoering uit resin materiaal wordt eventueel geleverd met een bijpassende cabinebescherming en kan door vervolgens gebruik te maken van de giek en onderwagen van de donor Caterpillar 323D Hydraulische graafmachine (een 320D kan ook) van Norscot in schaal 1:50 worden omgetoverd tot een heuse "binnendraaier"

Mocht je ook interesse hebben om dit custom model te gaan bouwen stuur een email naar info@minimovers.nl en ik breng je in contact met mijn Italiaanse vriend Lorenzo.

Caterpillar 330/336 UHD upgrade kit

GIFTMODELS.it heeft op veler verzoek de onderstaande kit opnieuw uitgebracht in haar webshop assortiment opgenomen:

  • Caterpillar 330/336 UHD upgrade kit #GM05/02

De resin upgrade kit voor een Caterpillar 330/336 schaalmodel in schaal 1:50 kan worden besteld onder nummer #GM05/02 is zeer compleet uitgevoerd en wordt door GIFTMODELS.it zeer goed verpakt geleverd. Verkoopprijs is 99,- Euro exclusief verzendkosten.

Gertjan Veld zal uitsluitend aan de Modelshow Europe 2017 in een nieuwe "Making of..." laten zien hoe de kit zal worden gebruikt voor het bouwen van een custom Caterpillar 336E UHD (Ultra High Demolition) Sloopgraafmachine.