Open menu
NL EN

Modelshow Europe 2016

19 maart 2016

Zaterdag 19 maart 2016 vond de 25e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede plaats.

Op deze speciale tentoonstelling kon men wederom allerlei miniaturen en modelbouwprojecten zien, op het gebied van grondverzet, hijskranen en zwaar transport. Deze Modelshow Europe tentoonstelling is door haar grootse opzet uniek en de enige in Europa.

Vele verzamelaars en bouwers toonden op de Modelshow Europe hun (verbouwde en/of radiografisch bestuurbare) modellen. Ook was er een ruim aanbod van miniaturen en gerelateerde onderdelen voor de modelbouw welke volop te koop aangeboden worden.

Ad Gevers bemande samen met Richard van der Horst, Anton Monshouwer, Huub van Dijke (Bouwmachinesvantoen en Bouwmachinesvannu), Gertjan Veld & Jack Schrijen weer een gezamenlijke stand. MiniMovers was samen met een aantal leden van onze "CSVT" groep uit binnen- en buitenland, waaronder fotograaf Thomas Wilk van TCC Photowork tijdens de Modelshow Europe in en rondom de stand aanwezig.

Wat er vooraf ging...

In de aanloop naar de Modelshow Europe 2016 ging er stiekem menig uurtje in de voorbereiding zitten en daarom delen we de graag een klein deel van de tot standkoming van onze custom projecten middels een kleine foto impressie:

En dan nog maar 1 dag te gaan....

Modelshow Europe 2016

Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat van onze nieuwste custom projecten?

Thomas Wilk

Thomas Wilk toonde ons dit jaar zijn custom gebouwde Caterpillar D6K Lastractor die in een unieke diorama werd weergegeven welke tegelijkertijd een aantal persoonlijke verhalen en geschiedenis bevat. Maar dat is voor later, want ...

... het goede nieuws is dat Thomas het verhaal achter deze custom gebouwde Caterpillar D6K Lastractor en de realisatie van dit unieke project in een "Making of..." die binnenkort zal beginnen met u zal delen. Dus houdt mijn website in de gaten!

Richard van der Horst

Ad Gevers

Ad Gevers toonde ons dit jaar een drietal unieke projecten:

Als eerste toonde hij zijn Caterpillar DOOBI D9R Rupsdozer die hij bouwde op basis van de kit in schaal 1:48 van CypModels.

Zijn tweede knaller was de Caterpillar D8T WDA Rupsdozer met CARON DSU dozerblad & CARON SWS rupsen in schaal 1:50 op basis van de Norscot D8T en een drietal exclusieve kits: De resin kit van het CARON DSU Dozerblad is gemaakt op basis van het door Jay Roltgen uit Amerika gemaakte metalen blad en het model is verder aangevuld met twee exclusieve cADSttachments kits: de CARON SWS metalen rupsen en de Back box. (Helaas voor degenen die geïnteresseerd zijn, maar ik moet je teleurstellen dat alle drie de kits exclusief uitgebracht zijn en dus niet beschikbaar voor verkoop).

Tot slot en tevens de grootste verrassing, bracht hij het schaalmodel mee van de Caterpillar 836G CARON Vuilverdichter die exclusief in deze uitvoering als relatie geschenk is gebouwd in een zeer gelimiteerd aantal voor de firma Caron Compactor uit Amerika en nooit voor de verkoop beschikbaar is geweest.

Gertjan Veld

Gertjan bracht ook dit jaar weer een aantal unieke custom gebouwde Caterpillar schaalmodellen mee naar de Modelshow Europe 2016.

Speciaal is dat Gertjan daarnaast ook elk jaar weer kans ziet om zijn modellen nog eens extra goed tot hun recht te laten komen op de mini diorama’s waarop hij zijn modellen presenteert. Een aantal van zijn custom modellen is ook te bewonderen in de "Making of..." series:

De beide Caterpillar 375L Hydraulische graafmachines op rupsen van Joal heeft Gertjan naar het voorbeeld van de 1:1 machines voorzien van de nodige extra’s om beide varianten zo natuurgetrouw mogelijk na te maken en zijn voorzien van een eigen beheer ontwikkeld Verachtert snelwissel systeem zodat een breed scala van Caterpillar graafbakken en andere hulpstukken gekoppeld kan worden.

De Caterpillar 350L UHD rupsmachine maakt ook gebruik van de Caterpillar 375 van Joal en is voorzien van de UHD sloopgiek en sloopschaar die door Zon Models Holland indertijd als wit metalen kit werden uitgebracht.

De Caterpillar D350E series II Knikgestuurde dumptruck heeft als donor de Caterpillar D350D van ERTL en de DJB D550 Knikgestuurde dumptruck is gebouwd op basis van een kit van Les Miniatures du Faubourg.

De Caterpillar 988B Block Handler is gebouwd op basis van de door NZG uitgebrachte Caterpillar 988B Wiellader.

Jack Schrijen

Jack verraste ons dit jaar allemaal met zijn Caterpillar 336 Hydraulische graafmachine in schaal 1:10. Het model is geheel met de hand vervaardigd uit beukenhout. De maker heeft er een kleine 700 uren werk aanbesteed. Met recht een blikvanger in zijn collectie.

Meer foto's, en nog veel meer foto's later deze week!

IMC Models Booth

Dit jaar was IMC Models voor het eerst aanwezig zijn met een stand op de Modelshow Europe 2016.

Het volledige team van IMC Models was aanwezig om naast de nieuwste IMC Models schaalmodellen ook de eerste Caterpillar schaalmodellen van Diecast Masters aan ons te tonen waaronder de lang verwachte Caterpillar 390F Hydraulische Graafmachine en de Caterpillar 420F2 IT Graaf/laad combinatie.

Natuurlijk was er (en terecht) de meeste aandacht voor de Nederlandse primeurs van de beide prototypes van de Caterpillar D9T Rupsdozer en de Caterpillar 335F Hydraulische Graafmachine in schaal 1:50.

Les Miniatures du Faubourg (MDF)

Les Miniatures du Faubourg (MDF) uit Frankrijk heeft tijdens de Modelshow Europe 2016 bekend gemaakt later dit jaar een nieuw en uniek resin schaalmodel uit te zullen brengen in schaal 1:50.

  • Caterpillar 350 Hydraulische graafmachine

Dit unieke model van de Caterpillar 350 Hydraulische graafmachine wordt in een zeer gelimiteerd aantal en alleen op verzoek custom voor uw gebouwd.

Mocht u dus interesse hebben in dit gebouwde schaalmodel dan is het belangrijk dat u tijdig (maar nog wel vrijblijvend) uw (pre)order per e-mail door geeft aan hostmaster@miniaturesdufaubourg.fr. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.

Vooralsnog kunt u nu genieten van de eerste exclusieve foto's van de ontwikkeling van de master van de Caterpillar 350 Hydraulische graafmachine.