Open menu
NL EN

EBIANUM 2022

30 april 2022

Het Eberhard EBIANUM, gevestigd in Fisibach, Zwitserland fungeert als een Bouwmachinemuseum en een unieke locatie voor alle soorten evenementen.

Herinneringen, begrip, informatie, ervaringen, ontdekkingen, en een blik op de toekomst.

Anders is beter dan beter. Deze gevoelens en gedachten geleide de familie Eberhard toen ze dit unieke museum concept ontwikkelden. Welke volwassene droomt er niet van om weer even een kind te zijn voor een tijdje? Dit is waar deze dromen uitkomen, voor kinderen in ieder geval, de ideale omgeving voor het beleven van een onvergetelijke belevenis.

Eberhard - Pioniers gisteren. vandaag. morgen.

Op zaterdag 30 april 2022 vierde het EBIANUM Bouwmachinemuseum haar zeven jarig bestaan met een groots opgezette schaalmodelshow. Mijn Nederlandse (Caterpillar) vrienden Ad, Gertjan en Jack maar ook Simona & Christian van FanKit models, Andi van MSM ( Mountain Scale Manufacturing) alsmede special guest Shay, helemaal ingevlogen vanuit de Verenigde Staten, waren aanwezig en delen maar wat graag hun foto's met de hoogtepunten van dit jaar:

Ad Gevers

Ad Gevers is een Nederlandse custom bouwer van Caterpillar schaalmodellen.De focus ligt op Track-Type Tractor en Scrapers. Op tal van forums zijn de knappe staaltjes uit zijn handen te bewonderen. Ook op www.minimovers.nl zullen een aantal van zijn unieke custom Caterpillar modellen geplaatst worden.

Ad toonde dit maal zijn laatste custom projecten: De Caterpillar D7G Dozer met lier in US leger uitvoering, de Caterpillar D7G SA Landbouwtractor, de D8....

Elk model is een one of a kind en dus ben ik blij dat ik de foto's mag delen op MiniMovers. MUST SEE!

Tevens showde hij de custom gebouwde Caterpillar TS getrokken set.  Van deze set zijn er slechts vijf beschikbaar. Nieuwsgierig naar het verhaal achter deze set? Neem dan even contact op met info@minimovers.nl voor meer informatie.

Diecast Masters

d

Gertjan Veld

t

FanKit Models

FanKit Models maakt miniatuur modellen in verschillende schalen (1/50, 1/35, 1/72) van civiele- en militaire voertuigen en bouwmachines. Alle schaalmodellen zijn handgemaakt van resin met behulp van verschillende accessoires zoals foto etched materiaal, offset druk decals en professionele airbrush verf en worden zo gedetailleerd mogelijk in overeenstemming met de gebruikte schaal nagebouwd.

Simona en Christian hadden hun complete programma meegenomen met als highlights de spiksplinter nieuwe Caterpillar 977L Rupslader en de Caterpillar DW21 met Athey PR21 getrokken dumper en natuurlijk ook nog unieke de Delta Machinery PL95H Pijpenlegger. 

Allemaal modellen die in mijn Caterpillar verzameling hun plekje hebben gekregen! 

MSM ( Mountain Scale Manufacturing)

MSM - Mountain Scale Manufacturing is opgericht door Andreas Eberle, een gepassioneerde modelbouwer en modelverzamelaar uit Liechtenstein.

MSM - Mountain Scale Manufacturing biedt een groeiend scala aan bouwplaats materiaal, waaronder (bouwplaats)brandstof tanks, afval- en vuil containers en afzetbakken 3D geprint in gekleurd kunststof en volledig van stickers voorzien, desgewenst in bedrijfsuitvoering en conform uw specificaties op maat vervaardigd en dat allemaal op schaal 1:50.

Andi, toonde vol trots zijn nieuwste bouwcontainer in de Eberhard huis stijl.  MUST HAVE!   

Replimach

 Mede verzamelaar Vincenzo, heeft in eigen beheer onder de naam Replimach, in een zeer kleine oplage, een custom Caterpillar 323E LNVA Graafmachine in schaal 1:50  uitgebracht met als donor basis de Caterpillar 323D Hydraulische graafmachine van Norscot.  

Ook die staat nu op het verlanglijstje!