Open menu
NL EN

Caterpillar AP-1050 Asfaltmachine op rupsen

Caterpillar AP-1050 Asfaltmachine op rupsen
Mini specs
Fabrikant:
NZG
Nummer:
388
Schaal:
1:50
Jaar:
1994
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar AP-1050 in 1:50 is in 1994 als #388 uitgebracht door NZG.

Dit schaalmodel van de Caterpillar AP-1050 is een van de drie Caterpillar asfalteermachines die door NZG zijn uitgebracht in schaal 1:50. Pas in 2009 bracht Norscot een tweetal nieuwe modellen uit.

Het model van deze Caterpillar AP-1050 asfaltmachine op rupsen is tussen 1994 en 2002 uitgebracht door NZG onder artikelnummer #388. Het basis model is er in een variant op rupsen en op wielen en deze beide versies zijn daarnaast ook in de Barber-Greene kleuren en uitvoering geproduceerd.De Barber-Greene rups uitvoering van de AP-1050 is de BG-245B.

Het schaalmodel van de Caterpillar AP-1050 asfaltmachine op rupsen heeft een hopper bak waarin de asfalt vanuit de vrachtwagen wordt gestort die aan beide kanten scharnierend/kantelbaar is zodat het materiaal gedoseerd verder de machine ingevoerd kan worden. Onder in de bak bevindt zich geen werkend transport systeem. De transportbanden zijn namelijk uit een stuk metaal gegoten.

Het model staat op rubberen rupsen op een grotendeels uit een stuk gegoten onderwagen. Onder de balk is jammer genoeg een vast “worm” aangebracht die moet simuleren dat de asfalt gelijkmatig onder de afwerkbalk wordt aangevoerd.

De afwerkbalk is volledig uit metaal gemaakt en is hefbaar en heeft twee hydraulisch aangedreven zijstukken zodat de werkbreedte traploos en geleidelijk breder gemaakt kan worden.

De machinist beschikt verder over de mogelijkheid om te kiezen tussen een eenvoudig weergegeven vaste stoel en werkconsole met stuurwiel, die in stereo uitvoering, links en rechts op de machine zijn geplaatst voor optimaal zicht op zijn werk.

Voor de balkman is er een keurig loop en werkbordes ter controle van de net aangebrachte asfaltlaag en zelfs de mogelijkheid om even over de afwerkbalk heen veilig bovenop de machine bij de machinist te komen.

Het bordes is verder gedetailleerd uitgevoerd met een luchtfilter en motor uitlaat. Er zijn rondom de werkplek van de machinist geen railingen aangebracht.

Het model is goed gelakt en netjes afgewerkt en voorzien van de juiste Caterpillar logo’s en type aanduiding. Het model is verpakt in een witte hard piepschuim verpakking om het model tegen beschadigingen te beschermen en omhult met een geel/zwarte kartonnen sleeve waarop de naam en type aanduiding en een afbeelding van de Caterpillar AP-1050 Asfaltmachine op rupsen zijn gedrukt.