Open menu
NL EN

Caterpillar R1700G LHD Mijnbouw lader

Caterpillar R1700G LHD Mijnbouw lader
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55140
Schaal:
1:50
Jaar:
2005
Status:
Gesloten Editie
Type:
Ondergrondse mijnbouw laders

Het model van de Caterpillar R1700G Mijnbouw lader in schaal 1:50 is in 2005 als #55140 uitgebracht door Norscot.

Dit door Norscot uitgebrachte schaalmodel van de Caterpillar R1700G LHD (Load-Haul-Dump) Mijnbouw lader is een wederom een unieke aanvulling in de reeks van Caterpillar 1:50 schaalmodellen.

Het schaalmodel is op zich een zeer geslaagde kopie van zijn 1:1 broertje maar helaas voorzien van allerlei plastic details, zoals deurgreep, handels, luchtketel en velgen die het model naar mijn mening echt te kort doen.

Ik heb contact gehad met Norscot en gevraagd of ze niet kunnen overwegen om een soort universele reserve onderdelen set uit te brengen met daarin bijvoorbeeld metalen relingen en trapjes, lampen en deurgrepen en cilinders. Dan kan de verzamelaar zelf aan de slag als hij dat wil. Wie weet? Verder is dit schaalmodel van de Caterpillar R1700G LHD Mijnbouw lader natuurlijk gewoon een vet strak monster. Op massieve banden en een cabine voor een machinist die echt geen last moet hebben van claustrofobie!! De deur zit trouwens aan de voorkant van de cabine, dus binnen de constructie van het frame. (veiligheid!).

Het gebruikte staal voor deze machine heeft eveneens een speciale samenstelling: XLERPLATE® Steel en is twee keer sterker dan de toch al legendarisch sterkte van een Caterpillar machine.

TIP: Voor wie meer of de inzet en de fabricage van deze speciale machines wil weten heb ik de link naar de firma BlueScope Steel die dit unieke materiaal produceert toegevoegd. Indrukwekkend!

Mocht u in het bezit zijn van actie foto's of de originele brochure of specsheet over de 1:1 Caterpillar R1700G Mijnbouw lader dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Caterpillar R1700G LHD Mijnbouw lader

Caterpillar R1700G Underground Mining loader  Specs AEHQ5607-01 (9-07).pdf

Binnen deze serie