Open menu
NL EN

Caterpillar 613G Ladderscraper

Caterpillar  613G Ladderscraper
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55235
Schaal:
1:50
Jaar:
2009
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 613G in 1:50 is in 2009 als #55235 uitgebracht door Norscot.

Het schaalmodel van deze Caterpillar 613G Ladderscraper is voorzien van de nieuwe PowerEdge logo’s en is grotendeels in diecast uitgevoerd met uitzondering van de kunststof velgen en de “ladder” transportband. De scraper bowl is helaas niet voorzien van een werkend schuifblad. Ook de metalen bodemschuif is slechts in een stuk mee gegoten met de bowl en is dus niet functioneel en natuurgetrouw aangebracht. De ladderunit is vrij grof en grotendeels in kunststof aangebracht. Kortom de kenmerkende functies van de ladder scraper ontbreken en dat vind ik afbreuk doen aan dit schaalmodel.

Dan had ik liever de dubbele prijs betaald, want dan nog is dit een prima prijs versus kwaliteit. Mooie details zijn: Het GPS AccuGrade Grade Control System. Ook is de cabine met een interieur en de rest van de motorunit zeer gedetailleerd weergegeven, zelfs rubber spatlappen en de benodigde opstapbeugels ontbreken niet. Samengevat een leuk model, maar had naar mening meer ingezeten.

Caterpillar 613G Ladder scraper op banden met trekkergedeelte: (officiele omschrijving op Nederlands-talige Caterpillar website)

  • Net Power - Tractor/Scraper: 135kW.
  • Laadvermogen: 8.4 m3.
  • Maximale snelheid: 39.3 km/h.

Caterpillar 613G Ladderscraper

Caterpillar demonstreert het laden door de nieuwe Caterpillar 613G Ladder scraper op zijn demo center in Edwards, IL. De Caterpillar 613G tractor is volledig opnieuw ontworpen, met een lichte toename in pk's, sterker koppelomvormer, meer krachtige hydrauliek van de 11-kubieke meter bak belasting met als eind resultaat een 13 procent snellere laadtijd ten opzicht van zijn voorganger.