Open menu
NL EN

Caterpillar 272C Schranklader op banden

Caterpillar 272C Schranklader op banden
Mini specs
Fabrikant:
CCM
Nummer:
CCM272C
Schaal:
1:48
Jaar:
2010
Status:
Gesloten Editie
Type:
Schrankladers op banden

Het model van de Caterpillar 272C Schranklader in schaal 1:48 is in 2010 uitgebracht door CCM.

De Caterpillar 272C Schranklader op banden is in een gelimiteerde oplage van slechts 200 stuks uitgebracht. Het model is met de hand vervaardigd uit messing (Brass) in schaal 1:48. Bij elk exemplaar is de verpakking voorzien van het serie nummer, zit er een apart certificaat bij en is het nummer aangebracht op de onderkant van het schaalmodel. Ik ben nu in het bezit van nummer #138.

De Caterpillar 272C Schranklader op banden is het eerste schaalmodel van Caterpillar van dit type machine wat wordt uitgebracht in de schaal 1:48 – 1:50. Het is eigenlijk al jaren zo dat Caterpillar Heftrucks, Generatoren en de Schrankladers door NZG, Conrad en Norscot in schaal 1:25 worden geproduceerd. Op zich begrijpelijk gezien het kleine formaat van de machines op schaal 1:48 of 1:50, maar voor een Caterpillar verzamelaar die dit als DE enige schaal aanhoudt wordt nu een groot gat in de verzameling opgevuld.

Ik ben er dan ook erg blij met dit unieke schaalmodel!

Caterpillar 272C Schranklader

Enkele wapenfeiten van de Caterpillar 272C Schranklader op banden:De machine beschikt over een Bedrijfslaadvermogen van 1474 kg wat met een optioneel contragewicht verhoogd kan worden tot 1579 kg. Het kantelmoment van de machine ligt op 2948 kg. Het Bedrijfsgewicht is 3761 kg. De Wielbasis is 1381 mm. De Reikwijdte bij maximaal heffen en storten is 764 mm. De rijsnelheid vooruit en achteruit is afhankelijk van de gekozen optie 12 of 16 km/u. De inhoud van de brandstoftank is 98 liter.

Met zijn ontwerp voor radiaal heffen levert de Caterpillar 272C schranklader op banden extra reikwijdte en hefhoogte voor snel en eenvoudig laden van trucks. De stabiliteit en hefprestaties zorgen voor uitstekende materiaaloverslag.

Belangrijkste kenmerken van de Caterpillar C-series schrankladers:

  • De afgesloten drukcabine van de C-serie zorgt voor een schonere en stillere werkomgeving.
  • Afstelbare, op de stoel gemonteerde knoppen en een beschikbare luchtgeveerde stoel in de C-serie zorgen ervoor dat u de hele dag comfortabel kunt werken.
  • Een groot aantal gebruiksmogelijkheden en schranklader uitrustingsstukken.
  • Een groot vermogen en krachtige prestaties zorgen voor een hogere productiviteit.
  • De rijregelingsoptie van de C-serie zorgt voor nog comfortabeler rijden en minder materiaalverlies.

CATERPILLAR_272C_Specsheet_C442908.pdf