Open menu
NL EN

Caterpillar 583 D&RGW

Caterpillar 583 D&RGW
Mini specs
Fabrikant:
Overland Models
Nummer:
812.1
Schaal:
1:48
Jaar:
2003
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 583 D&RGW in 1:48 is in 2003 uitgebracht door Overland Models.

Door Overland Models is in 2003 de Caterpillar 583 D&RGW uitgebracht in twee uitvoeringen, beide in een gelimiteerde oplage. Alle schaalmodellen zijn stuk voor stuk met de hand vervaardigd uit Brass in schaal 1:48.

Deze 583 D&RGW is specifiek in Amerika ontwikkeld en wordt ingezet om te helpen bij ontspoorde treinstellen. Vaak gebeurt dit op slecht bereikbare plaatsen en derhalve is het inzetten van een teleskoopkraan vaak geen optie.

Op bassis van een Caterpillar 583 Pijpenlegger is dus het concept van een "treintakel doos" ontwikkeld om onder de slechtste terrein omstandigheden toch een gecrashte trein of wagon weer terug op de rails te kunnen zetten of in het ergste geval het wrak te verwijderen om de rails weer vrij te krijgen.

Bij elk exemplaar is de luxe geschenk verpakking voorzien van het serie nummer. Ik ben nu in het bezit van de Caterpillar 583 D&RGW in de standaard uitvoering voorzien van nummer 10/70.

Dit schaalmodel is met recht een meesterwerk te noemen. Enkele van de vele bijzonderheden van dit unieke model zijn de uitklapbare giek, het dozer blad met 2e takelunit, beschermplaten voor de motorunit, individueel gelinkte metalen rupsen, werkende spanninghouders voor de rupsen, volledig functionele bogeys. Het model van deze Caterpillar 583 D&RGW is compleet gemaakt door het te voorzien van de lichtunits, handgrepen en railingen en hydraulische leidingen. Strak gelakt, mooi afgewerkt.

Deze review is mede tot stand gekomen door de achtergrond informatie en foto's van Ad Geversen Tim Twichell.

Mocht u de andere versie van de Caterpillar 583 D&RGW willen bekijken klik dan op de onderstaande foto:

Binnen deze serie