Open menu
NL EN

Caterpillar Challenger 75C

Caterpillar Challenger 75C
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
QuAD75C
Schaal:
1:50
Jaar:
1996
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar Challenger 75C in 1:50 is custom gebouwd.

Voor dit custom project maakte Ad Gevers gebruik van de Caterpillar Challenger 65 die in 1988 als #233 uitgebracht was door Joal.

Om de donor Caterpillar Challenger 65 om te bouwen heeft Ad de nodige aanpassingen en veranderingen moeten doorvoeren:

Allereerst het dicht plamuren van de ribbels en het aanpassen van de onderkant van de motorkap. Verder het aanbrengen van een opstap aan de linkerkant van de machine. Natuurlijk het fabriceren en plaatsen van een nieuwe uitlaat en luchtfilter naast de motorkap in plaats van bovenop de motorkap.

Aansluitend werd achter de cabine een nieuwe brandstoftank geplaatst en kwam er een nieuw loopbordes en werden de benodigde handgrepen rond de cabine en op motorkap geplaatst. Tevens werd de machine voorzien van achter spatlappen. Tot slot kreeg de onderwagen nieuwe loopwielen en een beschermlaag over de achterste onderrollen.

Het eind resultaat is een zeer geslaagde custom "one of a kind" Caterpillar Challenger 75C. Om het plaatje helemaal compleet te maken is de machine voorzien van de eveneens custom uit scratch gebouwde Caterpillar VFS50.

Caterpillar Challenger 75C

De Caterpillar Challenger 75C werd geïntroduceerd in 1994 en werd alleen in Amerika gefabriceerd. De machine was uitgerust met de Caterpillar 3176 ATAAC, zes cilinder diesel motor goed voor 242kW vermogen. Het trek vermogen bedroeg bij 1900 RPM 168kW.

De 75C machines kregen als prefix 4KK voor het serienummer mee. De 75C werd in 1996 opgevolgd door de Caterpillar Challenger 75D.