Open menu
NL EN

Caterpillar 320D Graafmachine

Caterpillar 320D Graafmachine
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55214
Schaal:
1:50
Jaar:
2008
Status:
Gesloten Editie
Type:
Middelgrote Graafmachines

Het model van de Caterpillar 320D in 1:50 is in 2008 als #55214 uitgebracht door Norscot.

Dit schaalmodel van Caterpillar 320D L Hydraulische graafmachine is door Norscot voorzien van een uniek detail: het zonnedak van de cabine is scharnierend uitgevoerd zodat het en open kan. Pas er wel mee op, want de constructie is zeer kwetsbaar!

Verder heeft het model de nodige hydraulische leidingen en is de machine voorzien van natuurgetrouwe metalen rupsen. Alle beugels, trapjes en spiegels zijn daar in tegen uitgevoerd in zwart kunststof, maar naar mijn mening is dit niet storend en doet het geen afbreuk aan het totale plaatje van de machine.

Pluspunt aan de Caterpillar 320D L Hydraulische graafmachine is dat alle scharnierpunten ook mee gelakt zijn. Ook de cabine heeft een gedetailleerd interieur gekregen. Veel kleine details zoals de handgrepen en bijvoorbeeld de twee werklampen op de cabine zijn keurig vorm gegeven. Spijtig genoeg zijn de hijsnokken bovenop het contragewicht volledig dicht en dat vind ik dan weer zonde.

Maar bovenal vind ik het een gemiste kans van Norscot dat men dit model simpelweg van een standaard graafbak zonder snelwissel systeem heeft voorzien. Ook had het veel waarde aan het model toegevoegd als het motorcompartiment open had kunnen scharnieren en ons zo een blik op een miniatuur Caterpillar C6.4 Acert motor had gegund!

Temeer omdat tegelijkertijd ook het schaalmodel uit is gekomen van de Caterpillar 323D L. Beide machines zijn exact het zelfde!! Op het DHS forum hebben alle “deskundigen” hier oeverloze discussies over gevoerd, compleet met foto sessies en meet analyses. Maar het is gewoon een feit: Het schaalmodel van de Caterpillar 320D L Hydraulische graafmachines is volledig identiek aan de Caterpillar 323D L Hydraulische graafmachines op de type aanduiding na.

Daarom was het veel leuker geweest als Norscot de machines verschillend had uitgerust. Er is keuze genoeg uit een breed assortiment Caterpillar Work Tools: een puinbak, een giek met een sloophamer. Jammer: Gemiste kans!

Binnen deze serie