Open menu
NL EN

Caterpillar 432D Graaf/laad combinatie

Caterpillar 432D Graaf/laad combinatie
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55060
Schaal:
1:50
Jaar:
2006
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 432D in 1:50 is in 2006 als #55060 uitgebracht door Norscot.

Dit schaalmodel van de Caterpillar 432D Graaf/laad combinatie met Caterpillar Worktools word zeer compleet geleverd met een groot aantal verschillende hulpstukken. Kort daarop is ook het schaalmodel uitgebracht van zijn gerestylede opvolger: de “E” versie.

Jammer van deze uitgave is dat er dezelfde worktools bij zitten als bij de al eerder uitgebrachte Caterpillar 420E IT. Maar al met al wel een mooi schaalmodel wat strak is gelakt en voorzien van keurige belettering en de juiste type aanduidingen. Er zijn zes verschillende worktools met snelwissel systeem bijgesloten: een werkende Multipurpose graaf bak, een niet verstelbare pallet hefvork, een graaf bak voor smalle sleuven, een uitschuifbare Material Handling arm, een Caterpillar H70 sloophamer en tot slot een grondboor.

Het model is verder voorzien van vele details: De graaf arm is telescopisch uitschuifbaar en 180 graden draaibaar en kan over de achterkant van de machine heen en weer schuiven. Dit type model noemt men dan ook een side shift graaf /laad combinatie.

De stempels kunnen alleen verticaal uit getrokken worden. De vooras is wel oscillerend uitgevoerd, maar niet echt sturend. De banden zijn uitgevoerd met een stoer profiel en de cabine is zeer compleet uitgerust met een luxe geveerde stoel voor de machinist en joysticks voor de bediening van de combinatie. Het is wel zonde dat alle scharnierpunten op de machine niet mee gelakt zijn.

De voorkant van de Caterpillar 432D Graaf/laad combinatie heeft de kenmerkende rond en schuin aflopende neus meegekregen zodat een beter (werk) uitzicht wordt gecreëerd.

Caterpillar 432D Graaf/laad combinatie

De Caterpillar 432D Graaf/laad combinatie werd geïntroduceerd in 2001 en werd alleen in Engeland gefabriceerd. Deze machine was uitgerust met een Caterpillar 3054T, vier cilinder diesel motor.

Binnen deze serie