Open menu
NL EN

Caterpillar 60 Generator Set

Caterpillar 60 Generator Set
Mini specs
Fabrikant:
BAGE
Nummer:
BAGE60
Schaal:
1:50
Jaar:
1990
Status:
Gesloten Editie

Soms hoeft een schaalmodel niet technisch ingewikkeld, van een groot formaat of met tal van bewegende onderdelen uitgevoerd te zijn om toch een zeer mooie aanvulling op je verzameling te kunnen worden.

Mijn verhaal achter dit model begint enkele weken geleden als ik op Ebay een generator zie opduiken en daarna nog de hoogste bieder ben ook.

Dit schaalmodel van de Caterpillar 60 Generator Set in schaal 1:50 blijkt in een zeer gelimiteerde oplage van slechts 10 stuks uitgebracht door de heren Ad Gevers en Ben Gelijk (Opererend onder de naam "BAGE" oftewel B(en)A(d)GE(lijk/vers)) in begin negentiger jaren.

Navraag bij Ad Gevers leverde veel aanvullende informatie, een originele specsheet en de sales brochure en tot slot enkele foto’s "uit de oude doos" over het tot stand komen van dit project op.

Via een relatie bij Philips, die het zeer speciale kunststof basis materiaal aanleverde, werd de bouwtekening door de heren omgezet in een zeer exacte replica van de Caterpillar 60 /50 Generator Set.

Er werden twee stuks in de "60" en acht stuks in de "50" uitvoering gebouwd.En nu is dit unieke model met bouwnummer #2 na omzwervingen via Engeland en Amerika een kleine 20 jaar later weer terug in Nederland! Helemaal TOP!

Aan het einde van de jaren tachtig ontwikkeld Caterpillar een nieuwe serie compacte (Diesel)Generator Sets. Onder de slogan: "POWER where you need it, when you need it" wordt de nieuwe generatie Caterpillar Generator Sets met een vermogen tot 400kW op de markt geïntroduceerd.

De kleinste Caterpillar 60 / 50 Generator Set bevat de Caterpillar 3114 Diesel Motor en de nieuw ontwikkelde Caterpillar SR4 Generator. Tezamen goed voor een output van 60 of 50 kW afhankelijk van de gekozen uitvoering.