Open menu
NL EN

Caterpillar 3512 Generator Set

Caterpillar 3512 Generator Set
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
L8586
Schaal:
1:50
Jaar:
2017
Status:
Gesloten Editie
Type:
Generator set

De Caterpillar 3512 Generator Set is in 2017 custom gemaakt door Ad Gevers uit Nederland.

Ooit had ik in een catalogus van Buffalo Road Imports een zwart wit foto gezien van deze luxe vulpenhouder met Caterpillar 3512 generator welke in de jaren tachtig in licentie is uitgebracht door Tonkin Replicas met #L8586? (sticker op onderkant van de houten sokkel) vervaardigd uit Pewter materiaal in schaal 1:50.

Bedoeld als relatiegeschenk en voorzien van een naamplaatje werden ze vaak cadeau gegeven na vele jaren trouwe dienst. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik na zoveel jaren enkele weken geleden deze set aantrof op Marktplaats en van medeverzamelaar Ben Gelijk voor een zeer nette prijs mocht overnemen.

De Caterpillar 3512 Generator set die vervolgens ontstond is een "one of a kind" custom gebouwd schaalmodel. Ad demonteerde de donor set van zijn houten sokkel en voegde ( zoals gebruikelijk -)) weer een aantal extra details aan toe zodat er met recht een klein museumstuk tot stand kwam en daarmee een waardevolle en unieke aanvulling in mijn Caterpillar verzameling!

Mocht u in het bezit zijn van foto's of aanvullende achtergrond informatie, zoals brochures of specsheets, over de 1:1 Caterpillar 3512 Generator Set dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Binnen deze serie