Open menu
NL EN

Caterpillar D5 LPG Dozer

Caterpillar D5 LPG Dozer
Mini specs
Fabrikant:
Diecast Masters
Nummer:
85951
Schaal:
1:50
Jaar:
2022
Status:
Beschikbaar
Type:
Middelgrote dozers

Het model van de Caterpillar D5 LGP Dozer met VPAT Blad in schaal 1:50 is in 2022 als #85951 uitgebracht door Diecast Masters in de diecast "High Line Series"

De nieuwe Caterpillar D5 Dozer door Caterpillar ook wel "Next Generation Design" of kortweg “Next Gen” genoemde Rupsdozer is de opvolger van de Caterpillar D6K2 in 1:1 schaal. Dat klinkt apart maar komt omdat Caterpillar er voor heeft gekozen haar Dozer series opnieuw in te delen vanaf D1 tot en met D5 en het type volgnummer niet langer op haar machines te vermelden is het dus nu gewoon de "D5" series geworden.

Eerste indruk: de Caterpillar D5 LGP "Next Gen” Dozer met VPAT Blad heeft een gedetailleerd cabine-interieur, inclusief "Bob" de machinist. (Het dak van de cabine kan verwijdert worden) Authentieke Caterpillar kleur, logo's, type aanduidingen en is uitgerust met een Caterpillar VPAT blad en mooi uitgevoerde metalen rupsen. Ik vindt het wel zonde en een gemiste kans van Diecast Masters om het VPAT dozer blad niet functioneel te maken. Terwijl het D5 schaalmodel in schaal 1:87 wel een werkend VPAT blad heeft gekregen.  Echt jammer!!! Maar kans voor de custom bouwers -) Aan twee kanten is er zelfs toegang tot het motorcompartiment via een te openen luik en aan de achterzijde is een functionele drie tandige ripper gemonteerd. 

Gepresenteerd in de "High Line Series" verzamelaars verpakking, full colour bedrukte metalen doos, inclusief machinefoto's en technische specificaties.

Caterpillar D5 LGP Dozer

Binnen deze serie