Open menu
NL EN

Caterpillar D3 Dozer

Caterpillar D3 Dozer
Mini specs
Fabrikant:
Diecast Masters
Nummer:
85673
Schaal:
1:50
Jaar:
2022
Status:
Beschikbaar
Type:
Kleine dozers

Het model van de Caterpillar D3 LGP Dozer in schaal 1:50 is in 2022 als #85673 uitgebracht door Diecast Masters in de diecast "High Line Series"

De nieuwe Caterpillar D3 Dozer door Caterpillar ook wel "Next Generation Design" of kortweg “Next Gen” genoemde Rupsdozer is de opvolger van de Caterpillar D5K2 in 1:1 schaal. Dat klinkt apart maar komt omdat Caterpillar er voor heeft gekozen haar Dozer series opnieuw in te delen vanaf D1 tot en met D5 en het type volgnummer niet langer op haar machines te vermelden is het dus nu gewoon de "D3" series geworden.

Eerste indruk: de Caterpillar D3 LGP "Next Gen” Dozer heeft een gedetailleerd cabine-interieur, inclusief "Bob" de machinist. (Het dak van de cabine kan verwijdert worden) Authentieke Caterpillar kleur, logo's, type aanduidingen en is uitgerust met een functioneel Caterpillar blad en mooi uitgevoerde metalen rupsen. Aan èèn kant is er zelfs toegang tot het motorcompartiment via een te openen luik en  aan de achterzijde is een functionele drie tandige ripper gemonteerd. 

Gepresenteerd in de "High Line Series" verzamelaars verpakking, full colour bedrukte metalen doos, inclusief machinefoto's en technische specificaties.

Ik ben zeer blij met het eerste, onder licentie van Caterpillar uitgebrachte, D3 Dozer schaalmodel. Nu hopen dat er een ook een (custom) "Golden Oldie" Caterpillar D3 uit komt.... 

Caterpillar D3 Dozer

De Caterpillar D3 Next Gen (LGP) Dozer valt in de kleine rupsdozer klasse. Enkele harde feiten ter vergelijk met zijn eerste broertje: De machine heeft een Caterpillar C3.6 ACERT™ motor goed voor een netto vermogen 77.6kW, bedrijfsgewicht 9362kg en een bladbreedte van 3220 mm bij een maximale rijsnelheid van 9km/h.

Mocht u in het bezit zijn van actie foto's of aanvullende achtergrond informatie, zoals de originele hard kopie brochure of specscheet over de 1:1 Caterpillar D3 Dozer dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Binnen deze serie