Open menu
NL EN

Caterpillar D10T Dozer met duwblad

Caterpillar D10T Dozer met duwblad
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
RCT16
Schaal:
1:50
Jaar:
2008
Status:
Gesloten Editie
Type:
Grote dozers

Het model van de Caterpillar D10T Dozer met duwblad in schaal 1:50 is in 2008 custom gebouwd.

Dit schaalmodel van de Caterpillar D10T Dozer met duwblad is een custom gebouwd model door Rod Cross Toys. Dit een mans bedrijfje wordt gerund door Rod Cross uit Amerika en maakt in klein en gelimiteerde serie bouw kits en gebouwde modellen van voornamelijk bulldozers en pijpenleggers in schaal 1:50. Rod maakt veelal gebruik van de standaard modellen van NZG, Conrad en tegenwoordig veelal Norscot die als donor vervolgens omgebouwd worden naar speciale uitvoeringen zoals Waste rupsdozer, Las tractor, Angle blad rupsdozer of zoals mijn schaalmodel: Rupsdozer met duw blad.

Enkele van de door Rod Cross Toys vervaardigde custom modellen zijn nog te koop via Buffalo Road Imports (BRI) in Amerika. De donor Caterpillar D10T Rupsdozer is in 2007 uitgebracht door Norscot onder artikelnummer 55158.

Bij het donor schaalmodel is het standaard dozerblad vervangen door een geheel uit metaal en messing bestaande en ook natuurgetrouw werkend duw blad. De Caterpillar D10T met duw blad oftewel “Push Dozer” wordt dan ook speciaal ingezet voor het “Pushen” = voort duwen van de scraper die er voor rijdt om zo een maximaal rendement van laadcapaciteit en snelheid bij het laden van de scraper te verkrijgen.

De details foto’s van de ongelakte kit laten zien hoe de constructie van het duw blad in elkaar zit. Daarnaast natuurlijk ook de normale Caterpillar D10T rupsdozer broertje om het verschil in blad tussen beide versies nog eens goed te laten zien.

Caterpillar D10T Dozer met duwblad

Meer foto's van de Caterpillar D10T met duw blad in actie kunt u vinden op SoCalEarthMovers.com, de website die volledig gewijd is aan Zuid-Californië's grondverzet machines. Ongelofelijk veel foto's en video's van (Caterpillar) grondverzetmachines in actie. Kijken!

Binnen deze serie