Open menu
NL EN

Caterpillar PR-450 Asfaltfrees

Caterpillar PR-450 Asfaltfrees
Mini specs
Fabrikant:
NZG
Nummer:
299
Schaal:
1:50
Jaar:
1987
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar PR-450 in 1:50 is in 1987 als #299 uitgebracht door NZG.

Dit schaalmodel van Caterpillar PR-450 Asfaltfrees of zoals ik ergens las “street eater”, is een gekoesterd model in mijn verzameling. Reden is niet zo zeer dat het zeer strak en natuurgetrouw model is, maar vooral omdat het een niet alle daagse bouwmachine is. Het basis schaalmodel van de Caterpillar PR-450 Asfaltfrees is een rechtdoor zee replica van zijn 1:1 voorbeeld. Een asfaltfrees machine wordt ingezet om een (gedeeltelijke) oude asfalt laag los te frezen en dan direct in een vrachtwagen te transporteren. Het oude asfalt wordt dan op de fabriek verder gesepareerd en vervolgens weer terug hergebruikt in nieuw asfalt.

In Nederland is de firma Freesmij met hun frisse geel, wit en blauwe wagenpark een bekende verschijning als het gaat om frezen, asfalteren en stabiliseren. Zij hebben op dit moment de Caterpillar PM620 asfaltfrees in hun machinepark. Meer weten over de wereld van "A naar Beter"? Kijk dan eens op de website van de Freesmij.

NZG is er goed in geslaagd de juiste detaillering van het model te vinden: Deze Caterpillar PR-450 Asfaltfrees heeft de kenmerkende 3 ”wiel” rups voortdrijving. De hefbare afvoerband voor materiaal is voorzien van een rubberen lopende band. Het schaalmodel heeft een operators bedieningspaneel en metalen bordessen en railingen.