Open menu
NL EN

CypModels

Over CypModels

CypModels maakt miniatuur modellen in verschillende schalen (1/50, 1/48, 1/12) van civiele- en militaire voertuigen. Alle schaalmodellen zijn handgemaakt van hars met behulp van verschillende accessoires zoals foto etched materiaal, offset druk decals en professionele airbrush verf en worden zo gedetailleerd mogelijk in overeenstemming met de gebruikte schaal nagebouwd.

Cypmodels heeft meer dan elf jaar ervaring in het bouwen miniaturen.Alle productie stappen (prototype, gieten, montage en schilderen) worden volledig gerealiseerd in eigen beheer.

De toekomst

De toekomst van CypModels is de voortzetting van zijn leveringsprogramma met kleine series van exclusieve civiele- en militairevoertuigen. CypModels streeft er naar om met veel passie modellen te ontwikkelen en produceren voor de echte liefhebbers en verzamelaars van deze unieke schaalmodellen.

De man achter CypModels is Ciprian Ursulescu. Ciprian spreekt alleen Roemeens, maar kan in het Engels, liefst via zijn e-mail adres contact@cypmodels.com, prima met u communiceren als u meer informatie wilt over zijn unieke schaalmodellen.

Nieuwsgierig? Bezoek dan zeker de website!

UPDATE AANKONDIGING!

CypModels heeft bekend gemaakt in begin 2016 een nieuw en uniek schaalmodel uit te zullen brengen in schaal 1:50.

  • 988B RTCH Rough Terrain Container Handler

De “Making of…” met update foto's en details, de verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model en de definitieve levertijd zullen wanneer ze beschikbaar zijn op onze website vermeld worden. Dit unieke model van de 988B RTCH Rough Terrain Container Handler wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en maar beperkt beschikbaar voor de verzamelaar.

Mocht u dus interesse hebben in dit gebouwde schaalmodel of kit dan is het belangrijk dat u tijdig (maar nog wel vrijblijvend) uw PRE ORDER per e-mail door geeft aan contact@cypmodels.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.

Beschikbare modellen

Het proefmodel van de Bushmaster pantserinfanterievoertuig in schaal 1:48 is volledig afgebouwd in de kleuren van het Nederlands leger op missie. Klaar voor Actie! Klaar voor de verkoop! Tijd om uw model van de Bushmaster gebouwd of als kit te bestellen!

  • Bushmaster pantserinfanterievoertuig

De Bushmaster is een in Australië gebouwd pantserwielvoertuig, ontworpen door het Ierse bedrijf Timoney Technology Ltd. en geproduceerd door THALES. Hij is in gebruik bij de strijdmachten van Australië en Nederland. De naam verwijst naar de gifslang Bosmeester; in het Australische leger heet het voertuig gemeenlijk de "Bushie".

De Bushmaster is een 4x4 pantserwagen, maar hoewel hij slechts vier wielen heeft, is het geen erg klein voertuig. Hij heeft een lengte van 7119 millimeter, een breedte van 2480 mm en een dakhoogte van 2650 mm. Het onbeladen gewicht is 12,5 ton; het beladen gewicht vijftien ton. De Bushmaster kan door de lucht vervoerd worden in een C-130 Hercules en de C-17 Globemaster III.

De motor in de neus is een luchtgekoelde Caterpillar 3126E ATAAC 6-cilinder turbodiesel van 225 kW (330 pk)en maakt een maximumsnelheid mogelijk van 120 km per uur. De wielbasis is 3.90 meter de draaicirkel 17,7 meter. De bodemvrijheid is 43 centimeter. Het klimvermogen is 60%, het voertuig kan 36° slagzij maken zonder om te slaan. Een verticaal obstakel van 457 millimeter kan bedwongen worden; het waadvermogen is 120 centimeter. Het voertuig is niet amfibisch. Het rijbereik is duizend kilometer; de brandstofvoorraad 319 liter in twee tanks: een hoofdtank van driehonderd liter en een gepantserde tank van negentien liter voor noodsituaties.

De rol van de Bushmaster is het bieden van beschermd manschappentransport, waarbij infanterie het voertuig verlaat voordat zij in actie komt. Aangezien de Bushmaster alleen licht bepantserd en bewapend is moet hij niet verward worden met een infanteriegevechtsvoertuig. De Australische strijdmacht noemt het type een Infantry Mobility Vehicle, een term die in inhoud overeenkomt met het battlefield taxi concept van een armoured personnel carrier ofwel een pantserinfanterievoertuig.

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 170,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model en 100,- euro voor een ongebouwde kit. Bij grotere afname wordt korting gegeven. Dit unieke model van de Bushmaster pantserinfanterievoertuig wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Nieuw leverbaar!

Het proefmodel van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck in schaal 1:50 is volledig afgebouwd en gespoten. Klaar voor Actie! Klaar voor de verkoop! Tijd om uw schaalmodel van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck gebouwd of als kit te bestellen!

  • DJB D35 Knikgestuurde dumptruck

DJB Engineering Ltd werd opgericht in 1973 in Peterlee, County Durham in England door Engineer David John Bowes Brown.

Zijn voorletters David John Brown vormen dus de firma naam. Het bedrijf bouwde zijn eerste Articulated Dump Truck (ADT) model D250 in 1974, gebaseerd op een Caterpillar aandrijflijn. Daarnaast werden de trucks exclusief verkocht via het wereldwijde Caterpillar dealer netwerk omdat alle belangrijke componenten Caterpillar onderdelen waren.

De range van modellen en verkopen groeide gestaag toen Caterpillar in 1985 besloot het design en merk DJB volledig over te nemen en te integreren om zo ook de ADT, vertaald in het Nederlands: Knikgestuurde Dump Trucks toe te voegen aan zijn toch al omvangrijke grondverzet machine assortiment.

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 200,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model en 110,- euro voor een ongebouwde kit. Bij grotere afname wordt korting gegeven. Dit unieke model van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Op zaterdag 22 maart 2014 tijdens de 23e Modelshow Europe werd het schaalmodel van de DJB D350 Knikgestuurde dumptruck voor het eerst aan de verzamelaars getoond:

  • DJB D350 Knikgestuurde dumptruck

DJB Engineering Ltd werd opgericht in 1973 in Peterlee, County Durham in England door Engineer David John Bowes Brown.

Zijn voorletters David John Brown vormen dus de firma naam. Het bedrijf bouwde zijn eerste Articulated Dump Truck (ADT) model D250 in 1974, gebaseerd op een Caterpillar aandrijflijn. Daarnaast werden de trucks exclusief verkocht via het wereldwijde Caterpillar dealer netwerk omdat alle belangrijke componenten Caterpillar onderdelen waren.

De range van modellen en verkopen groeide gestaag toen Caterpillar in 1985 besloot het design en merk DJB volledig over te nemen en te integreren om zo ook de ADT, vertaald in het Nederlands: Knikgestuurde Dump Trucks toe te voegen aan zijn toch al omvangrijke grondverzet machine assortiment.

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 225,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model en 115,- euro voor een ongebouwde kit. Bij grotere afname wordt korting gegeven. Dit unieke model van de DJB D350 Knikgestuurde dumptruck wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Op zaterdag 22 maart 2014 tijdens de 23e Modelshow Europe werd ook het schaalmodel van de Fireking voor het eerst aan de verzamelaars getoond:

  • FireKing bosbrand bestrijdings voertuig

De FireKing is een in Australië gebouwd bosbrand bestrijdings voertuig, ontworpen door het Ierse bedrijf Timoney Technology Ltd. en geproduceerd door THALES.

Hij is afgeleid van de Bushmaster pantserinfanterievoertuig en in gebruik bij diverse brandweer korpsen in Australië. De FireKing biedt de bemanning in het voertuig een volledige bescherming tegen de hitte van een felle bosbrand middels een uniek combinatie van hitte werende materialen en een eigen sprinkler installatie. Dus mocht de bemanning tijdens een bosbrand ingesloten raken door het vuur dan kunnen ze er dankzij hun FireKing altijd levend uit ontsnappen. Indrukwekkend!

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 190,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model en 110,- eurovoor een ongebouwde kit. Bij grotere afname wordt korting gegeven. Dit unieke model van de FireKing bosbrand bestrijdings voertuig wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Het proefmodel van de DOOBI D9R Militaire Rupsdozer in schaal 1:48 is volledig afgebouwd en gespoten. Klaar voor Actie! Klaar voor de verkoop! Tijd om uw schaalmodel van de DOOBI D9R Militaire Rupsdozer gebouwd of als kit te bestellen!

  • DOOBI D9R Militaire Rupsdozer

The Israeli Armored D9—nicknamed "DOOBI" (Hebrew: ????‎, for teddy bear)— is a Caterpillar D9 armored bulldozer that was modified by the Israel Defense Forces, Israeli Military Industries and Israel Aerospace Industries to increase the survivability of the bulldozer in hostile environments and enable it to withstand heavy attacks, thus making it suitable for military combat engineering use.

The DOOBI D9R in IDF service, has a 410 Hp and drawbar pull of 71.6 metric tons (about 716 kN). The DOOBI D9 has a crew of two: operator and commander. It is operated by the TZAMA (In Hebrew: ??"?‎ = ???? ???? ?????, mechanical engineering equipment) units of the Combat Engineering Corps.

The main IDF modification is the installation of an Israeli-made vehicle armor kit which provides armor protection to the mechanical systems and to the operator cabin. The operator and commander are protected inside an armored cabin ("the cockpit"), with bulletproof glass windows to protect against bombs, machine guns, and sniper fire. The IDF also developed and installed slat armor add-on to deflect rocket-propelled grenade (RPG) rounds. The fitted armor package adds roughly 15 additional tons to the production-line weight of the DOOBI D9R. The modified Caterpillar D9R bulldozers can be fitted with disparate features, such as crew-operated machine guns, smoke projectors, or grenade launchers. The Israeli armor and durable construction of the DOOBI D9R makes it impervious to landmines, IED and large belly charges.

The IDF uses the DOOBI D9R for a wide variety of combat engineering tasks, such as earthworks, digging moats, mounting sand barriers, building fortifications, rescuing stuck, overturned or damaged armored fighting vehicles, clearing land mines, detonating IEDs and explosives, handling booby traps, clearing terrain obstacles and opening routes to armored fighting vehicles and infantry, as well as structures demolition, including under fire.

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 225,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model en 120,- euro voor een ongebouwde kit. Bij grotere afname wordt korting gegeven. Dit unieke model van de DOOBI D9R Militaire Rupsdozer wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Ik denk dat het DE perfecte lading is voor uw Oshkosh HET!

Meer weten over de unieke modellen van CypModels? Neem een kijkje op de website van CypModels.