Open menu
NL EN

Conrad Modelle

Conrad Modelle

Conrad Modelle (voorheen Gescha) is een Duitse fabrikant van diecast schaalmodellen, hoofdzakelijk in schaal 1:50, als promotie-modellen voor (zwaar) transport-, grondverzet-, en kraan fabrikanten. Conrad had een Caterpillar lijn van grondverzet modellen vanaf eind jaren’60 tot ongeveer 1992, maar de licentie is overgegaan op Norscot.

Over Conrad Modelle

Conrad is een naam die staat voor de kunst van het nemen van een andere kijk op de dingen, dat is waar het bedrijf voor staat. Alleen op het eerste gezicht ligt de aantrekkingskracht van een miniatuur in zijn omvang - wat veel belangrijker is de mogelijkheid van het ontdekken van maximaal detail in minimale afmetingen. Dit proces begint in de geest - of, beter gezegd, met een goed geoefend oog.

Conrad’s Visie

Het bedrijf, waarvan de speciale aanpak van het realiseren van kleinschalige modellen is zowel gebaseerd op de aspecten van de traditie als op innovatie voor het waarborgen van producten van hoge kwaliteit en zichtbare nauwkeurigheid in elk detail.

Günther Conrad staat aan het roer van het bedrijf sinds 1987 gesteund door zijn vrouw Gerdi - en nu ook door hun dochter Christine – Conrad Modelle is een perfect gerund familiebedrijf.

60 jaar Conrad 1956-2016

Zaterdag 25 juni 2016 werd bij Conrad Modelle op grootse wijze het 60 jarig bestaan van het bedrijf gevierd.

Tijdens het open huis ter gelegenheid van de 60e verjaardag werden familie, vrienden, relaties en verzamelaars die van over de hele wereld kwamen getrakteerd op een grootst opgezet evenement op en rond het bedrijf. Buiten stonden 1:1 voorbeelden van door Conrad geproduceerde schaalmodellen. Binnen was er naast een bezoek aan het museum de gelegenheid om de productiehal te bezichtigen en kon men het jubileum model zelf monteren. Een uniek kijkje achter de schermen.

Vriend, Caterpillar verzamelaar en vakfotograaf Thomas Wilk van TCC Photowork was natuurlijk uitgenodigd en maakte een exclusieve fotoreportage van zijn bezoek aan deze bijzondere dag in de geschiedenis van Conrad Modelle in Neurenberg.

Nieuwsgierig geworden? Klik op de foto en bekijk zijn fotoalbum!

Conrad Modelle Museum

Dit jaar had men bij Conrad Modelle er voor het eerste jaar voor gekozen om niet met een stand op de Spielwarenmesse aanwezig te zijn maar haar relaties uit te nodigen om met behulp van een luxe shuttlebus de trip naar de andere kant van Neurenberg te maken voor een uniek bezoek aan het bedrijf.

Naast de warme ontvangst door de familie en haar staf werden natuurlijk alle nieuwe schaalmodellen voor 2016 onthuld en werden wij in de gelegenheid gesteld om ook het nieuwe Conrad museum te bezoeken waarin in talrijke vitrines met bijna 2000 schaalmodellen een perfect tijdsbeeld van 60 jaar Conrad Modelle is te bewonderen.

Vriend, Caterpillar verzamelaar en vakfotograaf Thomas Wilk van TCC Photowork heeft tijdens zijn bezoek aan Conrad Modelle ook een exclusieve (Caterpillar) fotoreportage gemaakt dat u in de staat stelt om toch nog even sfeer te proeven van al het moois wat het Conrad Museum heeft te bieden.

Nieuwsgierig geworden? Klik op de foto en loop door alle albums!