Open menu
NL EN

Ad Gevers

Over Ad Gevers

Ad Gevers is een Nederlandse custom bouwer van Caterpillar schaalmodellen.De focus ligt op Track-Type Tractor en Scrapers. Op tal van forums zijn de knappe staaltjes uit zijn handen te bewonderen. Ook op www.minimovers.nl zullen een aantal van zijn unieke custom Caterpillar modellen geplaatst worden.

cADSttachments

Onder de naam cADSttachments verschijnen met regelmaat klein serie exclusieve kits die het mogelijk maken een machine variant of een unieke worktool aan uw Caterpillar verzameling toe te voegen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, tijdig geïnformeerd worden als er een nieuwe kit uitgebracht wordt volg dan deze website voor het laatste nieuws.

Caterpillar S-D8lgp Rupsdozer

Om te vieren dat Ad Gevers al 40 jaar lang Caterpillar Ruspdozer schaalmodellen verzamelt en 20 jaar kits bouwt onder de naam cADSttachments besloot hij om een uniek op custom gebouwd project te verwezenlijken.

Vanzelfsprekend moest het een Caterpillar machine zijn: het eerste wat opkwam was om de Caterpillar AG-6 (Ad Gevers) te realiseren, maar er was een nog betere kandidaat. Naast zijn grootste passie; de Caterpillar D9 Ruspdozer is Ad ook gefascineerd door de unieke Caterpillar S-D8lgp Ruspdozer en daarom is dat alleen de juiste keuze!

  • Caterpillar S-D8lgp Rupsdozer "Mary-Ann" (Marian)

Het model is in tegenstelling tot anders niet als kit maar alleen volledig gebouwd op schaal 1:50 vervaardigd in nauwe samenwerking met FanKit Models. Vanwege de goede ervaring met de totstandkoming van de Delta PL95H pijpenlegger zijn zij gekozen om dit unieke project realiseren. Het is een gelimiteerde serie van 50 stuks zijn en de uit resin vervaardigde Rupsdozer is voorzien van metalen rupsen.

U begrijpt dat alle 50 exemplaren van dit jubileum model binnen de kortste keren gereserveerd waren door een kleine groep verzamelaars. Maar.... er komt bij voldoende belangstelling zo goed als zeker een variant! Dus grijp uw kans en neem via adscattachments@upcmail.nl contact op met Ad voor meer informatie!

Beschikbare KITS

Op dit moment zijn de onderstaande kits nog leverbaar. Wilt u een van deze kits bestellen neem dan contact op met Ad Gevers. Hij is direct bereikbaar via e-mail: adscattachments@upcmail.nl Ad Gevers verzend wereldwijd en accepteert PayPal betaling.

Ook is het mogelijk om de kits van cADSttachments te bestellen via Buffalo Road Imports (BRI) in Amerika.

LEVERBAAR! Caterpillar D11N Impact Ripper Kit #69

Ad Gevers is er met de Caterpillar D11N Impact Ripper Kit in schaal 1:48 bestemd voor de Caterpillar D11N Rupsdozer met Impact Ripper van CCM wederom in geslaagd om toch weer net iets meer detail en uitstraling te geven aan de reeds imposante Impact Ripper van het schaalmodel zodat het nu verdomd dicht in de buurt komt van de 1:1.

Caterpillar D11N Impact Ripper Kit #69

LEVERBAAR! Caterpillar 583K ROPS Kit #67

Ad Gevers is er met deze kit in schaal 1:48 bestemd voor de Caterpillar 583K Pijpenlegger van CCM wederom in geslaagd vele (Caterpillar) pijplegger verzamelaars de kans te bieden hun verzameling of diorama nog meer uitstraling te geven met een zeer compleet uitgevoerde Caterpillar 583K Roll-Over Protection System (ROPS) kit. De set bestaat verder uit een veiligheidsrooster en de benodigde extra werkverlichting en wellicht nog een unieke verrassing.

Caterpillar 583K ROPS Kit #67

LEVERBAAR! Caterpillar 583K Contragewicht Kit #66

Ad Gevers is er met deze kit in schaal 1:48 bestemd voor de Caterpillar 583K Pijpenlegger van CCM wederom in geslaagd vele (Caterpillar) pijplegger verzamelaars de kans te bieden hun verzameling of diorama nog meer uitstraling te geven met een zeer compleet uitgevoerde Caterpillar 583K contragewicht kit, die met dertien stuks individuele contragewichten, een exacte replica is van de originele set contragewichten in 1:1. De set bestaat verder uit de koppelbeugel, verbinding stang en een decals set met zwarte gevaarmarkeringen.

Caterpillar 583K Contragewicht Kit #66

LEVERBAAR! Caterpillar D7G kabine Kit #59

Nadat CCM in 2020 de beide versies van de Caterpillar D7G Rupsdozers uitbracht kwam bij ons al redelijk snel het idee naar boven om te vragen of er nog meer varianten uitgebracht zouden worden. CCM informeerde keurig dat er geen plannen waren en derhalve startte Ad om op basis van de bestaande Caterpillar D7G modellen van CCM Kit #59 te ontwikkelen die het mogelijk maakt om een custom D7G Rupsdozer te bouwen zoals bijvoorbeeld een Caterpillar D7G Rupsdozer in Amerikaanse leger uitvoering.

De Kit bestaat uit een (resin) cabine met beschermingsbeugels, twee motorhuis beschermplaten en een trekhaak (metaal) en groen/blauw getint cabineglas (plastic).

Caterpillar D7G kabine Kit #59

LEVERBAAR! Graafmachine transport systeem Kit #56

Graafmachine transport systeem KIT #56 Verkoopprijs 97,50 euro (per set van twee)

Het eindresultaat:

LEVERBAAR! Roli Cradle Kit #49

Na de voltooiing van zijn custom gebouwde Caterpillar 594H pijpenlegger, in het voorjaar van 2013, kwam Ad Gevers tot de conclusie dat dit schaalmodel zonder last aan de haak niet volledig zou zijn. Geïnspireerd op de Superior Roli Cradle maakte hij uit messing en kunststof materiaal een Roli Cradle in schaal 1:50.

Roli Cradle Kit #49 Verkoopprijs 40,- euro

Nieuwsgierig? Op de “Making of …Roli Cradle” kunt u zien hoe deze unieke kit tot stand is gekomen en ook door u zelf gebouwd kan worden.

LEVERBAAR! Blade Rake voor de Caterpillar D8R Kit #46

Blade Rake voor de Caterpillar D8R #46 Verkoopprijs 35,- euro