Open menu
NL EN

Caterpillar D4G LGP Rupsdozer

Caterpillar D4G LGP Rupsdozer
Mini specs
Fabrikant:
CCM
Nummer:
CCMD4GLGPW
Schaal:
1:48
Jaar:
2005
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar D4G LGP Rupsdozer in 1:48 is in 2005 door CCM uitgebracht.

Dit schaalmodel van de Caterpillar D4G LGP Rupsdozer is in 2005 uitgebracht door CCM in een gelimiteerde oplage van slechts 300 stuks. Er werden 150 stuks uitgebracht voorzien van een drie tandige ripper en 150 stuks uitgebracht voorzien een winch aan de achterzijde van het model. Het model is in Korea volledig met de hand vervaardigd uit brass materiaal in schaal 1:48.

Bij elk exemplaar is de luxe verpakking voorzien van het serie nummer, zit er een apart certificaat bij en is het nummer aangebracht op de onderkant van het schaalmodel. Ik ben nu in het bezit van nummer #195.

Caterpillar produceert met de series D3G, D4G en D5G een en dezelfde machine. Alleen de feitelijk uitvoering bepaald het uiteindelijke model en type van de machine.

De Caterpillar D4G (LGP) Rupsdozer is ontworpen voor optimale snelheid, transporteerbaarheid, wendbaarheid en veelzijdigheid en nauwkeurige nivellering. Deze kleine rupsdozer is ideaal voor de constructie van woonwijken, waarbij zij onder meer kunnen worden ingezet voor het vrijmaken en nivelleren van percelen, het hellend maken van de zijkanten van wegen, het opvullen van gaten en de afrondende nivellering voor landschapsarchitectuur en bij de aanleg van opritten.

De Caterpillar D4G rupsdozer werd geïntroduceerd in 2001 en werd alleen in Japan gefabriceerd. De machine heeft een Caterpillar 3064 motor die 80 flywheel HP produceert. De Caterpillar D4G rupsdozer als standaard uitgevoerde machines kregen als prefix CFN of HYD voor het serienummer mee. Spoorbreedte 150 cm en 46 cm brede rupsen.

De Low Ground Pressure (LGP) machines kregen als prefix FDC of TLX voor het serienummer mee. Spoorbreedte 168 cm en 64 cm brede rupsen. De productie stopte in 2006 en toen werd het model opgevolgd door de huidige Caterpillar "K" series. Volgens de sales database op Ritchiewiki zijn er meer 490 stuks Caterpillar D4G machines van de band gerold.

PDF CATERPILLAR D3G D4G D5G HEHT2768-01(11-2003)

Caterpillar D4G LGP Rupsdozer

De Caterpillar D4G (LGP) rupsdozer werd geïntroduceerd in 2001. De machine heeft een Caterpillar 3064 motor die 80 flywheel HP produceert.

De Caterpillar D4G rupsdozer als standaard uitgevoerde machines kregen als prefix CFN of HYD voor het serienummer prefix. De Low Ground Pressure (LGP) machines kregen als prefix FDC of TLX. Spoorbreedte 168 cm en 64 cm brede rupsen.

De Caterpillar D4G (LGP) rupsdozer werd alleen in Japan gefabriceerd. De productie stopte in 2006 en toen werd het model opgevolgd door de huidige Caterpillar "K" series.